Misterul dispariţiilor din Triunghiul Bermudelor se adânceşte. 5 avioane, DATE DISPĂRUTE

Întâmplarea pe care o redăm s-a petrecut în 5 decembrie 1945, la o bază militară din Florida. Locotenentul Tylor conduce un grup, de 13 piloți, care vor pleca într-un zbor de rutină, o misiune de zbor, de două ore. Era un zbor de antrenament, avioanele erau verificate, în bună stare de funcționare.

15 nov. 2015, 11:46
Misterul dispariţiilor din Triunghiul Bermudelor se adânceşte. 5 avioane, DATE DISPĂRUTE

Cinci avioane decolează din Florida, aparatele erau de ultimă generație, echipate cu aparatură performantă, scrie efemeride.ro. Cu aceste avioane americanii avuseseră succes în războiul care se încheiase. După o oră de zbor, unul dintre piloți comunică bazei că busola de la bordul avionului nu mai funcționează și nu știe în care zonă se află.

Citeşte şi Cele mai stranii fenomene care au îngrozit România. Totul de la OZN-uri la poveşti cu DEMONI şi STRIGOI VIDEO

Comunicația cu cele cinci avioane se întrerupe brusc. După câteva ore, căpitanul unui vapor care se afla în apropiere de Bahamas a raportat că a văzut o flacără mare deasupra oceanului. Autoritățile au trimis o navă în zona deflagrației, care a constatat o pată mare de carburant, pe suprafața apei. Cu toate că s-au făcut cercetări, nu au fost descoperite epavele celor cinci avioane.

Cazul prezentat mai sus, deschide, oficial, disparițiile care vor urma să se producă, în zona numită Triunghiul Bermudelor. Unii specialiști pun aceste dispariții pe seama perturbărilor magnetice și a emanărilor de metan care vin din adâncul oceanului.

Cercetătorii ruși au emis ipoteza că, metanul se degajă din cauza mișcărilor tectonice. Metanul scade densitatea apei, fenomen care duce la scufundarea multor nave și ambarcațiuni. Ei consideră că, în adâncul din această zonă există mai multe cratere, asemănătoare cu cele care s-au format în Siberia.
Metanul face ca aerul să fie suprasaturat, fenomen care duce la turbulențe și implicit la prăbușirea avioanelor.

Oceanele și mările au început să fie cercetate de puțin timp, de câteva decenii. Din această cauză, oamenii de știință cunosc foarte puține lucruri despre fenomenele din adâncurile oceanelor.

Cercetările necesită costuri uriașe, aparatură sofisticată, toate acestea au dus la situația că oceanele să aibă multe necunoscute și să fie necercetate.
Conform statisticilor, în secolul al XX-lea, în Triunghiul Bermudelor, zona cuprinsă între Florida, Porto Rico și Bahamas, s-au înregistrat o sută de dispariții.

Citeşte şi Un avion decolat şi dat dispărut în 1946 şi a aterizat în 1993. Ce s-a găsit la bord îţi va da fiori reci

În anul 1961, șase persoane se aflau pe o ambarcațiune cu pânze. Cei șase au declarat că, în momentul în care au plecat din Florida, timpul era excelent.

În momentul în care au ajuns în larg, în jurul ambarcațiunii s-a format, din senin, un turbion, de o forță uriașă. Această situație dramatică a durat câteva minute. Marinarii au reușit cu greu să iasă din acest vârtej.

Conform declarațiilor lor, în timpul producerii acestui turbion, vremea era deosebit de frumoasă, fără vânt și cu mult soare. Dacă acceptăm ipoteză conform căreia metanul este cauza multor dispariții, de ce nu s-au depistat urme de gaz, în urma măsurătorilor făcute?