Misterul icoanelor plângătoare, de la Săgeata. Locuința unei familii a devenit loc de pelerinaj: „Am stat o oră în rugăciune, timp în care a curs continuu mir”

Gospodăria familiei Zaharia, din Săgeata, județul Buzău, a devenit loc de pelerinaj pentru mii de credioncioși care vin să vadă și să se închine la două icoane, cu Maica Domnului și Sf. Parascheva, după ce li s-a dus vestea că ar fi început să plângă.

02 apr. 2023, 12:00
Misterul icoanelor plângătoare, de la Săgeata. Locuința unei familii a devenit loc de pelerinaj: „Am stat o oră în rugăciune, timp în care a curs continuu mir”

Nicolae Zaharia a povestit pentru stiridebuzau.ro că icoanele din locuința familiei sale au început să lăcrimeze în urmă cu câteva zile, chiar de Întâmpinarea Domnului, o mare sărbătoare religioasă. Aunci când a intrat în cameră, a simțit un puternic miros de mir.

A observat dâra de umezeală mai întâi pe icoana Cuvioasei Parascheva. „M-a apucat un pic de tremurat când am văzut că plânge icoana. Apoi, picătura aceea a început să se prelingă câte un pic. Am stat o oră în rugăciune, timp în care a curs continuu mir. Aveam o emoție, așa, mă plimbam. Soția venise de la muncă, era schimbul unu și m-a întrebat dacă îmi este rău”, a relatat Nicolae Zaharia, proprietarul icoanelor.

Citește și: Calendar ortodox 25 februarie 2023. Sfântul Tarasie, apărătorul sfintelor icoane, făcător de minuni. Rugăciune pentru împăcare cu cei cu care eşti certat

La scurt timp, și pe cea de-a doua icoană, cu reprezentarea Maicii Domnului ar fi început să se formeze broboane de mir.

„A venit mama soacră se se uite la televizor și i-am spus că Sfânta Parascheva a început să lăcrimeze. Am luat-o de pe perete, am mers la geam, unde se vedea bine cum curge. Ajunsese picătura undeva jos, sub crucea din mâna sfintei. De atunci a curs continuu. A venit și soția, au venit și copiii să vadă. Am sunat dascălul care a zis să scot televizorul de aici că nu e bine, că asta e minune și să vedem cât ține”, a declarat Nicolae Zaharia.

Citește și: Triunghiul spiritualităţii din Dobrogea: Mănăstirile Saon, Celic-Dere, Cocoş, locuri binecuvântate şi pline de miracol, în care icoanele plâng, vorbesc şi se curăţă singure

Nicolae Zaharia, proprietarul celor două icoane, a mărturisti că vrea să doneze icoanele bisericii, cu condiția să fie amenajat un altar special pentru ele, la care credincioșii de pretutindeni să se poată ruga în liniște.