MISTERUL monstrului din Loch Ness, la un pas de a fi rezolvat VIDEO

Publicat: Duminică, 19 Iulie 2015 12:30 // Actualizat: Duminică, 19 Iulie 2015 12:56 // Sursa: romaniatv.net

Un bărbat care a petrecut 24 de ani încercând să afle misterul celebrului monstru care ar trăi în apele lacului Loch Ness din Scoția, apreciază că, în realitate, ar fi vorba de un pește gigantic, cel mai probabil "un somn (Silurus glanus)", după cum a declarat joi seară pentru AFP.

Foto: captura video

Steve Feltham (52 de ani) figurează în Cartea Recordurilor pentru cea mai îndelungată perioadă de urmărire legată de Nessie, monstrul din Loch Ness.

"Nu spun că este explicația finală. Se potrivește cu majoritatea elementelor specifice observate, dar nu cu toate", a adăugat el.

Somnii pot avea până la 4 metri lungime și peste 400 de kilograme, însă depășesc rar 2 metri. Pești de apă dulce, ei pot trăi cel puțin 30 de ani.

Citeşte şi MONSTRUL DIN LOCH NESS: 81 de ani de la fotografia care a creat un mit

Teoria lui Steve Feltham este că acești pești, originari din Europa de Est, dar care au pătruns în întreaga Europă pe canale, fluvii și râuri, ar fi putut fi introduși în lacul scoțian de localnici în vederea pescuitului, dar niciun document nu confirmă teza sa. "Dacă au făcut acest lucru, peștii au atins maturitatea în anii 1930", perioada în care au apărut primele fotografii cu așa-zisul monstru din Loch Ness. El a adăugat că în urmă cu 20 de ani existau între 10 și 20 de persoane pe an care declarau că au văzut monstrul, în timp ce în prezent abia dacă mai există un martor pe an.

Feltham recunoaște că alți pasionați de misterul Nessie au tras alte concluzii. "Unii spun că ar fi un sturion, o anghilă gigantică sau plesiosaur. Un cuplu crede chiar că ar fi o navă spațială pe fundul lacului", a spus el, adăugând că speră ca Nessie să fie "ceva mult mai interesant decât un somn".

În 2006, un paleontolog scoțian a ajuns la concluzia, după doi ani de cercetări, că Nessie a fost un elefant de circ surprins în timp de înota.

Nimeni nu a putut dovedi până acum că l-a văzut pe Nessie, a cărui legendă datează din secolul al XVII-lea. Apariții ale sale sunt totuși menționate cu regularitate și există numeroase știri false pe seama "monstrului", încheie AFP.

Citeşte şi Dovada incontestabilă că MONSTRUL din LOCH NESS EXISTĂ. Un turist l-a filmat la suprafaţa apei

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 iul 15:33
...apreciază că, în realitate, ar fi vorba de un pește gigantic, cel mai probabil „un somn Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
19 iul 12:47
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
19 iul 12:46
Votează email 0 email
...că, în realitate, ar fi vorba de un pește gigantic, cel mai probabil “un somn Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
19 iul 12:42
...din Scoția, apreciază că, în realitate, ar fi vorba de un pește gigantic, cel mai probabil “un somn Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H