Misterul morţii jurnalistei suedeze la bordul submarinului inventatorului danez. Cadavrul femeii, decapitat şi dezmembrat

Poliţia daneză a anunţat, miercuri, că a fost găsit trupul fără cap, mâini şi picioare al jurnalistei suedeze Kim Wall, care realiza un reportaj la bordul submarinului inventatorui danez Peter Madsen.

23 aug. 2017, 07:55

Cadavrul fără cap şi fără membre, recuperat din apele Danemarcei a fost identificat după prelevarea de ADN ca fiind al jurnalistei Kim Wall, a confirmat poliţia daneză.

Jurnalista a fost văzută pentru ultma oară în data de 10 august, când s-a îmbarcat pe submarinul inventatorului danez – o navă de 40 de tone – pentru a realiza un reportaj la bordul acesteia.

În ziua respectivă, după câteva ore, submarinul nu a mai ajuns la suprafaţă, fiind scufundat intenţionat, după toate aparenţele, chiar de către inventatorul danez care a reuşit să se salveze, potrivit bbc.com.

După misterioasa disparţie a jurnalistei au început imediat cercetările. Inventatorul, care a scăpat cu viaţă,  le-a spus iniţial anchetatorilor că o debarcase pe jurnalistă în siguranţă, în apropiere de Copenhaga, însă ulterior, sub presiunea anchetatorilor, şi-a modificat declaraţia afirmând că femeia îşi pierduse viaţa accidental şi că ar fi „înmormântat-o” în mare.

Citeşte şi Jurnalista suedeză aflată la bordul unui submarin a fost găsită moartă, aruncată în mare UPDATE

Inventatorul a mai spus că nu are nicio vină în cazul morţii femeii, dar anchetatorii l-au acuzat de „omor din neglijenţă”. Poliţia daneză îl suspectează pe Madsen că ar fi scufundat în mod deliberat submarinul, negând acuzaţiile ce i s-au adus şi declarând că este „nevinovat”. 

Trunchiul jurnalistei a fost găsit luni, iar poliţia daneză a spue că braţele, picioarele şi capul jurnalistei ar fi fost tăiate de el, în mod deliberat.

Kim Wall avea 30 de ani şi era jurnalist independent care publica în The Guardian şi New York Times. Nava dispărută a fost localizată în ziua de 11 august, iar Madsen a fost salvat înainte ca submarinul să se scufunde.

Acuzatul a pledat nevinovat, a declarat presei avocata care îi apără cazul, Betina Hald Engmark.