Misterul unei fotografii din 11 Septembrie 2001 găsită în ruinele de la WTC a fost dezlegat după 15 ani

Nathan Edward, un fotoreporter de origine australiană care a găsit o fotografie misterioasă în ruinele de la World Trade Center, a fost "bântuit" 15 ani de imaginile ce par a fi ale unei mame cu fetiţa ei. Acum, după atâta trimp, coşmarul fotografului a luat sfârşit.

23 aug. 2016, 12:40

Timp de 15 ani de la tragedia din 11 Septembrie, când fotograful a găsit din întâmplare fotografia femeii care ţine în braţe o fetiţă, Nathan Edwards se întreba mereu dacă femeia şi fetiţa sunt mamă şi fiică. „Cine sunt ele? S-ar putea oare ca ele să mai fie în viaţă? Ar putea fi aceasta o fotografie pe care un soţ şi un tată o ţinea pe biroul lui din „turnurile-gemene” … Acestea erau întrebările pe care şi le punea frecvent Nathan …

Din ziua aceea, fotoreporterul s-a hotărât să dea de urma lor. El a considerat ca fiind un semn că trebuie să le caute faptul că găsise, în ruine, acea fotografie. A citit toate publicaţiile, a făcut investigaţii pe internet, a contactat grupuri de supravieţuitori de WTC, dar degeaba, nu găsise nicio informaţie despre cele două.

În 2016, s-a produs minunea

După ani şi ani, Nathan s-a întors în ţara lui de origine, Australia.

În februarie, fotoreporterul s-a hotărât să îşi relanseze cercetările, de acolo, din Australia. A publicat faimoasa fotografie pe reţelele sociale de pe Internet. La o oră când toată lumea este hiperconectată pe reţele de socializare – Nathan a postat fotografia pe un grup de pe Facebook dedicat supravieţuitorilor atentatelor teroriste din 11 Septembrie 2001… iar minunea s-a produs…

Citeşte şi Adevărul a ieşit la iveală după 15 ani! CIA dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat pe 11 septembrie 2001

De la grupul de pe Facebook a aflat numele femeii care apărea cu fetiţa ei  în fotografie. O cheamă Jennifer Rothschild Robinson şi este în viaţă, iar feţita pe care o ţinea în braţe este copilul ei.

Lucra la al 86-lea etaj al turnului

Jennifer Robinson lucra la cel de-al 86-lea etaj din Turnul de Nord al WTC. Doar şapte etaje despărţeau biroul ei de locul în care teroriştii au proiectat unul dintre avioanele sinucigaşe.

Femeia a avut noroc, pentru că se afla încă în concediu când s-a produs tragedia. Două dintre prietenele ei, între care una îi era foarte apropiată au murit . Aceeaşi soartă ar fi avut şi ea, dacă s-ar fi aflat la serviciu în ziua aceea.

Citeşte şi 11 Septembrie 2001 se va repeta. Un american va reconstitui atentatele din SUA

Fotografia lui Jenifer şi a fiicei ei găsită de Nathan fusese publicată în ziua de după catastrofă, în New York Post. Familia femeii fisese asaltată de apeluri de la rude, prieteni sau cunoscuţi care o văzuseră în ziar şi voiau să afle ce se întâmplase cu ea şi cu fiica ei.

„În viaţă, sunt şi suişuri, şi coborâşuri, sunt lucruri bune şi lucruri rele (…) Soţul meu şi cu mine ne uităm deseori la această fotografie şi ne amintim cât de norocoşi am fost !”, a mai spus Jennifer.