MIŞU FOTINO A MURIT. Drama IMENSĂ trăită de actor în ultimii ani de viaţă: „Regret că sunt HANDICAPAT”

Mişu Fotino a murit, luni, la 83 de ani. A venit rândul lui să facă o lacrimă să curgă pe obrazul comediei româneşti, care încă nu şi-a revenit după trecerea în nefiinţă a lui Nae Lăzărescu. Mişu Fotino trăise în ultimii ani o dramă de nedescris, după ce starea precară de sănătate l-a forţat să renunţe la scena atât de dragă lui, căreia i-a dăruit 60 de ani din viaţă.

RomaniaTV.net
13 ian. 2014, 15:35
MIŞU FOTINO A MURIT. Drama IMENSĂ trăită de actor în ultimii ani de viaţă: „Regret că sunt HANDICAPAT”

Mişu Fotino a murit cu regretul de a fi părăsit prea devreme scena atât de dragă lui. După 2005, an în care a suferit un atac cerebral, s-a despărţit definitiv de marea sa iubire – actoria. Se spunea despre el că era un actor care putea juca oricât, dar niciodată oricum, iar mina sa aparent tristă l-a făcut să fie o figură aparte în peisajul comediei româneşti, pe care l-a părăsit, însă, din cauza problemelor de sănătate.

Vezi cele mai importante roluri şi cele mai amuzante scenete VIDEO

După atacul cerebral din 2005, a rămas cu un regret imens: „Regret în primul rând că nu-mi mai pot face meseria şi apoi că sunt HANDICAPAT. Mi-a schimbat viaţa şi am înţeles, am acceptat, am tăcut şi restul e tăcere„, mărturisea cu amărăciune actorul vitregit de scenă.

Rămas un simplu pensionar, cum se autocaracteriza, Mişu Fotino a mai avut în ultimii ani de viaţă doar bucuria plimbărilor cu nepoţelul său, pe care îl alinta Arşinel, după cunoscutul său coleg de breaslă.