Mită pentru angajarea la Spitalul Bârlad. Un angajat al unităţii medicale şi un salariat de la Ambulanţă, arestaţi

Caz scandalos în judeţul Vaslui. Un angajat al Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad şi un angajat al Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni de trafic de influenţă şi înşelăciune.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 08:38
Mită pentru angajarea la Spitalul Bârlad. Un angajat al unităţii medicale şi un salariat de la Ambulanţă, arestaţi

Procurorii DNA Vaslui precizează că poliţiştii au făcut patru percheziţii – două în locuinţele celor două bărbaţi şi alte două la sediile instituţiilor la care lucrează.

„Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizări depuse la Serviciul judeţean Anticorupţie Vaslui la data de 06.12.2019. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi, respectiv un angajat al Spitalului Municipal de Urgenţă pentru comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi cinci infracţiuni de înşelăciune şi un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui pentru comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă şi patru infracţiuni de înşelăciune”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Serviciul Judeţean Anticorupţie, conform Agerpres.

Câţi bani s-ar fi cerut pentru angajarea la Spitalul Bârlad şi Ambulanţa Vaslui

„Persoanele mai sus menţionate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 7.000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui sau la unităţi de învăţământ în calitate de cadre medicale”, precizează anchetatorii.

În cauză, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpaţilor pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 31 octombrie, Tribunalul Vaslui a dispus cercetarea în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.


loading...