Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Bellu

Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Bellu. La slujba de înmormântare a celebrul actor, care s-a stins din viaţă marţi, 3 decembrie, la spitalul Elias din Capitală, au participat și actorii Magda Catone, Marius Râlea și Florin Zamfirescu.

06 ian. 2023, 15:04
Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Bellu
Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Bellu

Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare. Sute de oameni i-au adus flori și s-au rugat pentru odihna veșnică a marelui actor Mitică Popescu.

Citeşte şi: Obiectul nelipsit al lui Mitică Popescu cu care va fi înmormântat

Mitică Popescu a fost înmormântat cu onoruri militare

Actorul Mitică Popescu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, lângă soția sa Leopoldina, cu onoruri militare, soldații prezenți trăgând 3 salve.

În luna decembrie, Mitică Popescu a ajuns la spitalul Floreasca, însă de mai bine de o săptămână era în grija medicilor de la Elias pentru recuperare.

Deși avea probleme cardiace, dispariția sa i-a șocat pe apropiați. Actorul părea încrezător și îi anunțase că se simte bine.

Mitică Popescu a avut un parcurs artistic remarcabil. A debutat în 1973 pe scena Teatrului Mic și a avut roluri de excepție în piese de Pirandello, Bulgakov, Cehov, Shakespeare sau Moliere.

Tot la Teatrul Mic, Mitică Popescu a cunoscut-o și pe actrița Leopoldina Bălănuță, cea care avea să îi devină soție.

În cinematografie a avut succes cu rolul lui Cocoşilă din „Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, film în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu.

Stere Gulea, regizor: „Era un om a cărui sinceritate și bunătate și cumsecădenie o citeai pe față, după aceea el dădea aparență de un om simplu. Asta era pentru cinema un lucru foarte bun, pentru că dădea veridicitate rolurilor„.

A jucat nouă ani cu casa închisă în spectacolul „Niște țărani” de Dinu Săraru, în regia Cătălinei Buzoianu. Mai apoi, romanul cu același nume a fost ecranizat cu titlul „Vânătoarea de Vulpi”.