Mitică Popescu îngheață de frig în casă, la 86 de ani. Cu ce probleme se confruntă actorul: „Mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă”

Mitică Popescu îngheață de frig în casă, la 86 de ani. Actorul trece printr-o perioadă foarte grea, chiar acum, în plină iarnă, când temperaturile sunt extrem de scăzute, are probleme cu gazele, astfel nu are nicio sursă de căldură în locuință.

15 dec. 2022, 16:31
Mitică Popescu îngheață de frig în casă, la 86 de ani. Cu ce probleme se confruntă actorul: „Mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă”
Mitică popescu îngheață de frig în casă, la 86 de ani

Mitică Popescu îngheață de frig în casă, la 86 de ani. Acesta a recunoscut că doarme cu mai multe pături pe el și umblă prin casă îmbrăcat bine pentru a nu îngheța de frig. Îndrăgitul actor a povestit că are o sobă pe gaze de mai mulți ani, care nu i-a făcut niciodată probleme.

Mitică Popescu îngheață de frig în casă, la 86 de ani

Însă, acum, Mitică Popescu a sesizat că flacăra nu mai este intensă și albastră, motiv pentru care a decis să oprească cu totul căldura și așteaptă pe cineva să îi rezolve problema. Actorul spune că este obișnuit cu frigul, pentru că este călit, a trecut prin multe situații.

Nu au presiune gazele, cred că bagă mult aer. Am impresia că nu e flacăra aceea albastră, cum era pe vremuri. E cam roșie, semn că bagă aer. În plus, nici putere calorică nu mai are. Nu se încălzește deloc în casă. Eu nu am calorifere. Am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura! Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit. Am muncit în viață și în frig„, a declarat Mitică Popescu pentru Impact.ro.

Citește și: Moment inedit la teatru! Doi actori români s-au căsătorit pe scenă la finalul spectacolului, în fața tuturor

Mitică Popescu şi Leopoldina Bălănuţă, poveste de dragoste tulburătoare

Mitică Popescu şi Leopoldina Bălănuţă s-au căsătorit când ambii aveau peste 40 de ani. Leopoldina Bălănuţă era cu doi ani mai în vârstă decât maestrul. S-au cunoscut în anul 1973, când Mitică Popescu a ajuns să joace pe scena Teatrului Mic din Capitală. Petreceau mult timp împreună, îşi făcuseră prieteni comuni, dar preferau, adesea, să rămână singuri, să se poată bucura în linişte unul de celălalt.

Mitică Popescu şi-a dat seama că ceea ce simte pentru Leopoldina este iubire abia când aceasta a fost internată în spital o perioadă destul de lungă.

Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fară prieteni, și stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fară declarații banale, pompoase, am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt.

Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam cât mai mult posibil lângă ea. Și acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorința și m-am bucurat de bucuria ei”, povestea Mitică Popescu, în urmă cu câțiva ani, pentru jurnalul.ro.

Leopoldina Bălănuță era o fire bolnăvicioasă. Acesta a fost motivul pentru care marea doamna a teatrului românesc a ezitat să facă acest pas, spunându-i lui Mitică: „Nu are rost să te înhami la o căruță stricată„.