Miting anti-Băsescu la Cluj: Protestatarii au avut afişe cu „Cetăţean invalidat”

Peste 40 de persoane au protestat, joi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având afişe pe care scria "Cetăţean invalidat" şi strigau "Jos Băsescu”. Printre manifestanţi s-a aflat şi fiul fostei dizidente Doina Cornea.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 18:03
Miting anti-Băsescu la Cluj: Protestatarii au avut afişe cu „Cetăţean invalidat”

Protestatarii s-au adunat, joi seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având asupra lor steaguri tricolore şi afişe pe care scrie „Băsescu, preşedinte ilegitim”, „Cetăţean invalidat” sau „Băsescu – dictatorul”.

Cei prezenţi în piaţă au scandat „Jos Băsescu”, „Demisia”, „A venit poporul, jos cu dictatorul”, „CCR în România a legalizat hoţia”, „Băsescu e drogat, de putere obsedat, el ne fură, el ne minte, nu îl mai vrem preşedinte”, „Ruşine Zegrean”, „Jos derbedeul”, „Nu staţi la ferestre, veniţi la proteste”.

Printre participanţii la protestul spontan s-a numărat şi fiul fostei dizidente Doina Cornea, Leontin Juhasz, care a declarat că mama sa este cu sufletul alături de manifestanţi.

„Iau parte la acest protest pentru că ne-am săturat de un preşedinte mârlan, de o şleahtă de înavuţiţi care fură tot ce pot şi vrem odată pentru totdeauna să avem un preşedinte în care să avem încredere, şi pentru care să putem avea respect şi, de ce nu, chiar iubire. Poporul îl va alege, dar pentru mine ar fi Crin Antonescu, pentru alţii altcineva. Dar toţi care protestează nu îl mai vor pe Băsescu la Cotroceni, mai ales că suntem 7,4 milioane de oameni care am spus acest lucru. Un om care are aşa de puţină demnitate să se întoarcă la Cotroceni nu merită să fie preşedinte. Mama mea este cu sufletul alături de noi, de cei care protestăm, şi de noua clasa politică”, a spus Juhasz.

Protestul nu a fost autorizat şi va fi reluat vineri seara.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.