Miting anti-Băsescu la Universitate. Protestatarii au blocat traficul aproape trei ore VIDEO

Câteva sute de persoane au protestat, marţi, în Piata Universităţii, împotriva deciziei Curţii Constituţionale de a invalida referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Protestele au început în cursul zilei în faţa sediului CCR, manifestaţiile mutându-se ulterior în Piaţa Universităţii. Protestul nu a fost marcat de incidente violente, încheindu-se la scurt timp după miezul nopţii.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 21:45
Miting anti-Băsescu la Universitate. Protestatarii au blocat traficul aproape trei ore VIDEO

După aproape patru ore de proteste în faţa Curţii Constituţionale, la scurt timp după anunţul CCR privind invalidarea referendumului, cele aproximativ 150 de persoane s-au mutat în Piata Universităţii.

Întrebat de reporterul România TV de ce protestează, un bărbat a declarat: „Reproşez Curţii Constituţionale că mi-a furat votul, fără pic de ruşine”.

De asemenea, un alt manifestant a spus: „Nu o să mai plecăm din Piaţa Universităţii decât în momentul în care Traian Băsescu va alege să-şi dea demisia, aşa cum a hotărât poporul la referendum”, a spus unul dintre protestatari.

De-a lungul orelor, numărul protestatarilor a crescut simţitor, ajungând în jurul orei 21 la circa 400 de persoane. În jurul orei 21.30, protestatarii aflaţi în Piata Universităţii au rupt gardurile montate de jandarmi şi au ocupat partea carosabilă de pe Bulevardul Magheru, oprind astfel traficul în centrul Capitalei.

Jardarmii s-au încolonat, în jurul orei 22.00, pentru a evita orice conflict violent în cadrul manifestaţiei, România TV relatând că aceşti au primit ordin să nu intervină în rândul protestatarilor.

Pe parcursul următoarei ore, numărul protestatarilor s-au redus considerabil, în principal din cauza faptului că programul de funcţionare a metroului se apropia de încheiere.

Aproape de miezul  nopţii, traficul rutier a fost reluat în zonă, după ce protestatarii rămaşi, puţini la număr, s-au mutat pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional din Bucureşti. În mai puţin de trei sferturi de oră, întreaga manifestaţie s-a încheiat definitiv, fără a să se fi înregistrat incidente majore.

La ora 1 noaptea, în zonă se afla doar personalul de la firma de salubrizare.