Miting de protest al angajaţilor din MTS: Ne conduceţi prost, nu aveţi niciun rost. Secretarul de stat din MTS: Doamna minstru nu este

Angajaţii din Tineret şi Sport participă, joi, la un miting în faţa MTS, ei încetând activitatea între orele 10.00 şi 12.00. Aproximativ 200 de protestatri, angajaţi ai cluburilor şi altor asociaţii din subordinea MTS participă la acest miting.

RomaniaTV.net
02 aug. 2018, 08:45
Miting de protest al angajaţilor din MTS: Ne conduceţi prost, nu aveţi niciun rost. Secretarul de stat din MTS: Doamna minstru nu este

UPDATE. AndY Nagy, preşedintele sindicatului naţional Sport şi Tineret, s-a întâlnit, joi, cu secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, care i-a transmis că nu are nicio soluţie la cererile angajaţilor din MTS, subliniind că ministrul Ioana Bran şi-a luat liber.

„Am vorbit cu secretarul de stat şi ne-a spus că nu are niciun fel de soluţie, ne-am întâlnit cu el pentru că doamna minstru nu este, şi-a luat liber, deşi ştie că are grevă în toată ţara, asta este mergem mai departe, mergem la Guvern, să cerem demisia”,  le-a transmis Nagy protestatarilor.

Aceşţia au scandat demisia şi au plecat spre sediul Guvernului.

Aceştia protestează la sediul MTS, iar apoi vor merge la sediul Guvernului pentru a depune revendicările.

„Vrem salarii ca voi”; „Vreţi performanţă, plătiţi performanţă”; „Sport şi tineret totul e defect”;  au scandat manifestanţii.

Ei au afişat pancarte pe care scria: „Nu ignoraţi profesionalismul din spatele medaliilor sportivilor români”; . „Nu uitaţi, sportul românesc este ambasadorul României”;  „Ne conduceţi prost, nu aveţi niciun rost”;  „Vrem salarii decente”.

Presedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că prin această acţiune se încearcă să se atenţia ministrului Ioana Bran asupra situaţiei extrem de complicate în care se află toată zona de resurse umane din federaţiile sportive şi direcţiile de tineret şi sport. „Aplicarea legii 153 lasă urme adânci. Avem azi mai bine de trei sferturi din total salariaţi care sunt plătiţ la un nivel extrem de scăzut. Au venit 1300 de lei net. În plus nu se ţine cont de responsabilitatea muncii, de vechimea pe care o am, sunt discrepanţe uriaşe în acest sistem. Mai mult, condiţiile de muncă sunt precare în zona de tineret, cei care lucrează în taberele şcolare trebuie să aibă grijă patru angajaţi la 90 de copii. Este inumam, oamenii lucrează aproape non-stop şi sâmbete şi duminici, acelaşi lucru se întâmplă cu cei care pregătesc federaţii sportive”, transmite News.ro.

Referitor la faptul că ministrul Ioana Bran a afirmat că salariile s-au majorat cu 20 la sută şi că o să crească până în 2022, Costin a spus: „Promisiunile doamnei ministru nu ţin de foame, iar această promisiune de creştere până în 2022 este de netolerat. Pentru că în sectorul bugetar, la aceeaşi meserie şi aceeaşi calificare, într-o altă zonă bugetară, sunt plătiţi dublu sau triplu. Nu vedem de ce salariaţii din tineret şi sport să fie discriminaţi. De luni de zile încercăm să găsim o soluţie pe calea dialogului. Toată lumea ştie, primul ministru, şeful partidului, dar nimeni nu vrea să-şi asume rezolvarea acestei probleme. Pe cale de consecinţă, au făcut grevă de avertisment, iar începând cu 8 august le urăm succes în a suplini inactivitatea pe care şi-o asumă oamenii noştri, adică intarrea în grevă generală, în tot sistemul de tineret şi sport”.

Întrebat dacă se pune problema boicitorătii competiţiilor sportive, Costin a răspuns: „Consecinţa este aceasta, nu este vorba de boicot, în momentul în care aceşti oameni se opresc, sportivii trebuie să-şi pregătească singuri mâncarea, să-şi facă curat în camere”.

Sportivii români de la Campionatul European de canotaj vor concura cu banderola albă în semn de solidaritate cu salariaţii din sport, a declarat secretarul Federaţiei Române de Canotaj, Sandu Pop.

„Cei care nu sunt în competiţii sunt în drum spre noi, iar componenţii loturilor de la CE vor concura cu banderola albă în semn de solidaritate cu salariaţii din sport.  Kinetoterapeutul lotului feminin, cu studii superioare, este încadrat cu salariul minin, deci pleacă acasă cu 1150 de lei, iar antrenorul principal al lotului olimpic are salariu de 1450 de lei net. Astea sunt salariile. Noi am fost uitaţi de fiecare dată pentru că nu am făcut scandal, ne-am văzut de treabă, dar nu se mai poate, sunt oameni care muncesc sâmbăta, duminica, sau sărbătorile legale şi nu au niciun beneficiu”, a declarat Sandu Pop.

El a mai spus că angajaţii din Tineret şi Sport sunt cei mai prost plătiţi bugetari din ţară. „Este de înţeles nemulţumirea. Cum s-a putut rezolva pentru alte categorii, se putea rezolva şi pentru noi, ţinând cont de numărul mic de salariaţi. Majorările de care vorbea ministrul Bran sunt cele prevăzute de lege. În toate discuţiile cu noi, ministrul a primis doar că va analiza, am ajuns la limită pentru că nu avem parteneri de dialog”.


loading...