Miting de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi, la Cluj. „DNA, te vom apăra”, „Afară cu PSD din ţară”

Peste 100 de persoane şi-au manifestat la Cluj-Napoca susţinerea faţă de Laura Codruţa Kovesi, considerând citarea acesteia la Secţia de investigare a magistraţilor ca o intimidare, acestea scandând mesaje anti PSD.

14 feb. 2019, 18:41
Miting de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi, la Cluj. „DNA, te vom apăra”, „Afară cu PSD din ţară”

Participanţii la miting s-au adunat, joi seara, în jurul orei 19 pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având pancarte cu mesaje precum „Să se facă dreptate”, „Corupţia e unealta KGB, corupţii sunt trădători”, „Susţinem LCK. Stop intimidării”.

Ei au scandat „Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta”, „Uniţi salvăm toată România”, „DNA te vom apăra”, „Codruţa te vom apăra”, „Jos mafioţii”, „Să vă fie ruşine”, „Rezistăm, justiţia apărăm” „Afară cu PSD din ţară”, „PSD, ciuma roşie”, „Analfabeta”, „Votăm şi ţara o salvăm”.

Citeşte şi Ambasada SUA, reacţie dură în cazul Kovesi: „Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita”

Considerăm ca fiind intolerabilă intimidarea Laurei Codruţa Kovesi şi ne manifestăm susţinerea faţă de ea, precum şi faţă de candidatura pentru Parchetul European. Lupta anticorupţie nu poate fi oprită de o mână de oameni certaţi cu legea. Ne-am adunat la acest miting pentru a transmite un semnal de alarmă celor din jurul nostru şi pentru a trimite un mesaj clar secţiei ce va conduce audierea de vineri. Democraţia nu se negociază. Corupţia nu se legalizează, iar cei ce luptă împotriva ei nu pot şi nu vor fi aduşi la tăcere„, a declarat unul dintre cei prezenţi, citat de Mediafax.

Un reprezentant al Jandarmeriei i-a avertizat pe manifestanţi să evacueze zona, urmând să fie aplicate măsurile legale.

Vineri seara este anunţat un nou miting de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.