MITING PNL în ziua moţiunii. Gorghiu şi-a transmis mesajul pe Facebook. Prezenţa, sub aşteptări UPDATE

Sute de demonstranţi s-au strâns, marţi  dimineaţa, în Parcul Izvor din Capitală, unde liberalii au organizat un miting pentru susţinerea moţiunii de cenzură. PNL anticipa o prezenţă de 15.000 de oameni, însă, potrivit estimărilor organizatorilor, în faţa Parlamentului au venit circa 6.000 de oameni. Mitingul se desfăşoară în paralel cu dezbaterea moţiunii în plenul comun al celor două Camere.

29 sept. 2015, 06:42
MITING PNL în ziua moţiunii. Gorghiu şi-a transmis mesajul pe Facebook. Prezenţa, sub aşteptări UPDATE

UPDATE 13.00 Mitingul pnl, la care au participat câteva mii de persoane şi de la care au lipsit copreşedinţii liberali Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, s-a încheiat după două ore, acţiunea desfăşurându-se pe ploaie.

UPDATE 12.30 Potrivit România TV,  la mitingul din Parcul Izvor au ajuns mai multe grupuri de elevi care au fost aduşi la Bucureşti, fiind învoiţi de la ore pentru a se alătura demonstranţilor de la mitingul din Parcul Izvor.

Unii dintre liceeni au fost aduşi cu autocarul la Bucureşti din Dărmăneşti.



UPDATE 10.40 Alina Gorghiu şi Vasile Blaga nu au luat cuvântul la miting, aşa cum anunţaseră. Gorghiu a preferat să transmită un mesaj participanţilor pe Facebook: 

Astăzi e momentul adevărului! Românii vor vedea fața urâtă a egoismului politic sau fața luminoasă a interesului public. Depinde doar de politicienii din partidele de guvernare cum vor alege să se prezinte! Parlamentarilor care încă mai ezită le spun doar atât: Ponta face de rușine toată România, nu doar pe el însuși.
 
Scandal la miting


PNL a făcut tot ce îi stătea în măsură să dea acest guvern jos, în sală sunt vinovații care îl țin încă pe Victor Ponta prim-ministru. • Nicăieri în lume, o țară nu se conduce din fața instanței. • Nicăieri în lume, un inculpat, doamnelor și domnilor, nu poate conduce un guvern. • Nicăieri în lume, un acuzat de spălare de bani nu poate gestiona bugete.

Premierul Victor Ponta nu mai are trecere, nici în țară, nici în străinătate. Liderii europeni refuză să-l întâlnească, românii nu îl mai vor. Singurul motiv pentru care se mai află în funcție e teama pesediștilor de opoziție!

Vă asigur că ori azi, ori în câteva luni, până la alegerile locale, PSD va fi în opoziție. Victor Ponta este deja istorie. Azi îl vedem și nu e. Doar aparatele politice ale PSD îl mai țin în funcție, dar nici ele nu pot face minuni la nesfârșit.”

UPDATE 10.20 În loc de 15.000 de participanti, cati a promis PNL, in Parcul Izvor au ajuns circa 5-6.000 de manifestanti. 

UPDATE 10.30 Mitingul PNL a început cu discursuri ale unor lideri liberali, între care Cristian Buşoi, Teodor Atanasiu.

Manifestaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie, majoritatea participanţilor purtând umbrele. Participanţii la mitingul PNL poartă pancarte pe care se pot citi mesaje precum „Ponta ≠ inters naţional”, „Alege România, nu Ponta”, „Premier mincinos”, „Parlamentari, nu fiţi oile lui Ponta”.

De pe scena amenajată la această manifestaţie au luat cuvântul, până la ora transmiterii acestei ştiri, mai mulţi lideri PNL, între care Cristian Buşoi, Teodor Atanasiu, Anca Boagiu.

Liderii PNL  le-au mulţumit oamenilor că au venit la miting pe această vreme ploaiasă şi au arătat că este „o premieră în istoria UE ca un premier trimis în judecată să nu-şi dea demisia”.

„Oamenii care îl susţin pe Ponta sunt reprezentanţi ai interesului antinaţional”, a susţinut Boagiu.

UPDATE: Deocamdată, sub 2000 de protestatari se află la parcul Izvor.

La ora 10.00 început şedinţa Parlamentului în care se decide soarta premierului Victor Ponta. Oamenii lui Iohannis i-au pregătit o lovitură de ultimă oră. Liberalii îi vor pune în faţă premierului teancuri întregi cu cele peste 1 milion de semnături ale românilor pentru demiterea sa.

 
Lideriii PNL spuneau zilele trecute că, la miting sunt aşteptaţi aproximativ 15.000 de manifestanţi.