MITING PDL la Cluj: Câteva mii de persoane au participat la un protest faţă de actuala guvernare

Câteva mii de persoane, membri şi susţinători ai PDL, au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting de protest cu tema "Guvernul Ponta - marea minciună naţională"

22 mart. 2014, 10:13
MITING PDL la Cluj: Câteva mii de persoane au participat la un protest faţă de actuala guvernare

Protestatarii PDL s-au adunat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în Piaţa Lucian Blaga, purtând pancarte cu mesaje precum: „PSD – taxe şi minciuni”, „Guvernul Pontaxa”, „PSD, cel mai mincinos guvern”, „Nu ştiţi să guvernaţi, e bine să plecaţi”, „Jos USL, Guvern de mafioţi”.

Înainte de începerea discursurilor, participanţii la miting au asistat la un spectacol folcloric susţinut de Aurel Tămaş şi Dumitru Fărcaş.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a criticat Guvernul Ponta și USL-ul de pe scena ridicată special pentru miting.

El a amintit că la ultimul mare miting organizat de democrat-liberali, la București, spunea că această construcție — Uniunea Social Liberală — nu are cum să reziste, iar în scurtă vreme ea s-a și destrămat.

„Nu există partid rău în USL, la fel de vinovați sunt și Ponta și Antonescu, și PSD și PNL. Spuneam la mitingul din februarie că nu poate rezista această construcție mincinoasă, pentru că a fost născută din ură. Și iată că viața mi-a dat dreptate, au mai rezistat trei săptămâni. (…) S-au certat pentru ciolane”, a declarat Blaga, în fața a mii de persoane — membri și simpatizanți PDL din toată țara, veniți să participe la miting.

Vasile Blaga a atacat Guvernul pentru măsurile fiscale luate, susținând că împovărează populația, că a pierdut locuri de muncă, dar și acele măsuri bune pe care le reușise PDL-ul când s-a aflat la putere.

Liderul democrat-liberal a atacat în egală măsură și PNL-ul, spunând că degeaba se consideră partid de opoziție la București, dacă în județe are sute de oameni în funcții, în administrație.

„Nu aveți încredere în Guvernul Ponta III, dar să nu aveți încredere nici în Antonescu. Ați văzut cum s-au comportat când au avut puterea. E adevărat, acuma, pe o parte din liberali i-au aruncat peste gard ca pe o măsea stricată, dar sunt buni doar pentru asta, că au fost aruncați peste bord. Peste tot în Parlament spun că sunt în opoziție, dar nu au semnat moțiunea de cenzură a Partidului Democrat Liberal. Iar pe aici, prin Cluj, pe la Oradea, sunt la putere, că au sute de directori în fiecare județ peneliștii. Au sute de prefecți și subprefecți”, a spus Blaga.

La evenimentul organizat la Cluj, despre care organizatorii susțin că a atras 25.000 de persoane, au mai participat Andreea Paul, Monica Macovei, Teodor Stolojan, dar și candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale, Cătălin Predoiu, și candidați PDL la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai.

De asemenea, la miting au fost prezenți și președintele PDL Cluj, Daniel Buda, senatorul Alin Tișe și fostul prefect Florin Stamatian.

Acesta este al doilea mare miting al PDL-ului după cel organizat la București la începutul lunii februarie.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că nu va participa la eveniment, el preferând să meargă la București la o dezbatere organizată de Mișcarea Populară. De altfel, Emil Boc nu a participat nici la mitingul organizat de PDL la București.

Fostul premier și-a motivat alegerea de a lipsi sâmbătă de la mitingul de la Cluj spunând că el nu mai are funcții de conducere în partid și că, din poziția de simplu membru, are o mai mare libertate de alegere.

Piața Lucian Blaga, din centrul municipiului Cluj-Napoca și străzile aferente au fost închise în vederea organizării acestui eveniment.