Miting pro-Jandarmerie la Parchetul General şi anti-Jandarmerie la Arcul de Triumf

Câteva zeci de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Constituţiei, în faţa Parchetului General, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Jandarmerie, în contextul mitingului din 10 august. În acelaşi timp, la Arcul de Triumf, câţiva protestatari au afişat un banner cu mesajul „Pe aici nu veţi mai trece”. 

RomaniaTV.net
25 aug. 2018, 12:54

Cei adunaţi în Piaţa Constituţiei au cerut demisia procurorului general, Augustin Lazăr, şi au strigat lozinci precum „Cinste lor, jandarmilor!”, „Procurorii apără doar infractorii!”, „Trăiască Jandarmeria!”, „Klaus Iohannis nu uita – România nu-i a ta!”, „Procurori de muşama, daţi-vă demisia!”.

Unii manifestanţi au purtat foi cu mesajul „Respect Jandarmeriei Române” şi flori.

Mitingul are ca titlu „Respect Jandarmeria Română”.

Evenimentul a avut loc în contextul în care procurorii militari au deschis un dosar în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul de intervenţie a jandarmilor în timpul protestului din 10 august.

În timp ce în Piaţa Constituţiei se desfăşura mitingul pro-Jandarmerie, câţiva protestatari au transmis un alt mesaj Jandarmeriei Române de sub Arcul de Triumf. Ei au desfăşurat un banner cu mesajul „Pe aici nu veţi mai trece”.

Jandarmii au încercat să-i scoată de sub Arcul de Triumf, monumentul fiind închis accesului public.