Miting USL, cu 10.000 de oameni. S-a strigat „Jos BĂSESCU” şi „Nu vă fie frică, vine MĂZĂRICĂ” VIDEO

Circa 10.000 de oameni au participat la Arcul de Triumf, la mitingul USL. Rând pe rând, în faţa mulţimii social-liberale, au vorbit liderii Uniunii, dar şi artişti, precum Gheorghe Zamfir.  S-a scandat "JOS Băsescu", "A venit vaporul ca să plece chioru" şi s-au afişat pancarte pe care sta scris "Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor", "Băsescu, nu uita, România nu te vrea", "Voinţa poporului, demisia dictatorului".

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 11:33

UPDATE 17:30: Se încheie mitingul. O mare parte dintre participanţii la mitingul USL protestează în Piaţa Victoriei.

UPDATE 17:13: Crin Antonescu transmite un mesaj către cei din Piaţa Universităţii: „Nu ştiu pe cine veţi vota, dar vă iubim, suntem alături de voi şi vă spunem Bine aţi venit„.

„De ăştia scăpăm împreună! E nevoie de unitatea tuturor care vor schimbare”.

„Noi, Opoziţia politică din România cerem protestatarilor fără partid după cum cerem şi sindicatelor, după cum cerem şi organizaţilor de pensionari, rezerviştilor, le cerem nu să ne voteze, dar le cerem dialog şi raţiune comună pentru alegeri anticipate, pentru apărarea libertăţii în România.”

„Domnule Emil Boc, ultimul prim-ministru comunist: Pleacă! Nici o violenţă, nici un compromis. Nici un compromis, nici o violenţă.”

„Am demonstrat că suntem hotărâţi, că suntem civilizaţi. Vom pleca de aici şi vom merge acasă. Dar vom merge împreună până la capăt. Pentru România”.

UPDATE 17: 05: Victor Ponta, preşedintele PSD,  ia cuvântul. „Există un lucru care ne uneşte pe toţi. Iar acela este că toţi vrem Jos Băsescu!” „Anul acesta este sfârşitul lui Băsescu şi un nou început pentru România”.

UPDATE 17:00: O parte din protestatarii care s-au întâlnit la Arcul de Triumf ocupă Piaţa Victoriei, unde se află clădirea Guvernului.

UPDATE 17:00: Două persoane primesc îngrijiri medicale în ambulanţele aflate în zona Arcului de Triumf, după ce li s-a făcut rău în timpul mitingului organizat de USL.

Este vorba despre o femeie şi un bărbat, cărora li s-a făcut rău, în timp ce pe scenă vorbea liderul PC Daniel Constantin.

Bărbatul a fost dus la ambulanţă cu targa de către un echipaj SMURD.

UPDATE: 16:59: Preşedintele PC, Daniel Constantin declară participanţilor la mitingul USL că USL va negocia cu actuala Putere doar după ce va demisiona.

„Uniunea Social-Liberală a hotărât să nu negocieze nimic cu această putere, decât după ce îşi dă demisia. La presiunea şi numai la presiunea străzii regimul Traian Băsescu şi Emil Boc vrea dialog cu noi. Vreţi să facem dialog cu preşdintele Băsescu?, a întrebat Daniel Constantin. Răspunsul publicului a fost un „NU” hotărât.

UPDATE 16:41: Gheorghe Zamfir  a ţinut o cuvântare la mitingul USL „De 2.000 de ani suntem creştini. de 2.ooo de ani ne rugăm la Dumnezeu. Dar acum, la care Dumnezeu se roagă cei de la Putere?! Lucifer, Satana, este Dumnezeul lor. Eu sunt ţinut pe tuşă şi nu mai pomeneşte nimeni ce s-a întâmplat cu gheorghe Zamfir. Toţi miniştrii culturii nu m-au chemat o dată să discute despre muzica românească. Nu vedem decât fâşa bâşa, toate televiziunile urlă şi dansează”, a spus Zamfir.

„Boala vine din minciună. Suntem poporul del mai jegos şi cel mai minţit de pe planetă. Noi n-am fost romanizat de către Traian,. Traian a fost romanizat de noi. Noi i-am civilizat pe romani. Să terminăm odată cu minciunile astea. Sunt fericit că aţi venit din toată ţara”, a mai continuat el.

UPDATE 16.27 Liderii USL s-au urcat pe scenă. Se intonează imnul naţional. Primul discurs a fost cel al senatorului PNL Mircea Diaconu. „Suntem obosiţi cu toţii de atâta amar de câte prostii ne-au turnat în creieri diverşi conducători. Suntem blestemaţi ca din 20 în 20 de ani să ieşim în stradă şi să strigăm”, a spus Diaconu.

UPDATE 16.22 Crin Antonescu şi Victor Ponta au sosit în mijlocul manifestanţilor şi se îndreaptă spre tribuna de la care îşi vor susţine discursurile.

UPDATE 16.16 Numărul protestatarilor este estimat la circa 7000 de oameni.

UPDATE 16.12 Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu s-a alăturat manifestanţilor din bulevardul Kiseleff. „Cred că este de datoria mea să fiu alături de cei care fac o manifestaţie care se contituie un semnal foarte serios cu privire la atentatul la democraţie, la drepturile şi libertăţile individuale de către Traian Băsescu şi actuala putere. România este într-un regres şi un deficit de democraţie incredibil după 20 de ani de la revoluţie”, a spus Tăriceanu.

UPDATE 16.08 Pesediştii veniţi de la Constanţa scandează „Nu vă fie frică, vine Măzărică”, „A venit vaporul ca să plece chioru'”. Alături de Mazăre, a venit de la Constanţa şi preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 16.03 Mazăre a spus că va merge la Universitate doar dacă va fi chemat. Invitat să comenteze, la România TV, faptul că protestatarii de la Universitate nu-l doresc în mijlocul lor, Mazăre nu s-a arătat deranjat. „Nicio problemă că nu vreau nicio funcţie la Bucureşti. Mie mi-e foarte bine la Constanţa. Dacă o să mă cheme, mă duc să le duc acordul meu pentru ceea ce fac ei”, a spus Mazăre.

Acesta a apreciat că preşedintele Băsescu va demisiona dacă protestatarii perseverează. „Lumea va continua mitingul că doar în stradă îl dăm jos pe Chioru’. Nu azi, nu mâine, dar peste o lună jumate pică sigur”, a spus Mazăre.

UPDATE 15.37 Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a ajuns la Arcul de Triumf, însoţit de pesediştii constănţeni, uşor de recunoscut după beretele roşii şi gecile kaki.

UPDATE 15.34 Preşedintele PC, Daniel Constantin a ajuns în mijlocul manifestanţilor. „Mulţi ar vrea să meargă în Piaţa Universităţii. Noi îi sfătuim să nu o facă”, a spus Constantin.

UPDATE 15.09 Autorităţile au creat un culoar de securitate în caz că este nevoie de o intervenţie a ambulanţei. Sunt circa 5.000 de persoane adunate.

UPDATE 15.06 Numărul participanţilor a ajuns la 4.000.

UPDATE 15.01 Unul dintre organizatori, Dan Mihalache (PNL), susţine că va fi depăşit numărul de 10.000 de participanţi, estimat anterior. Simpatizanţii PSD încă nu au făcut joncţiunea cu militanţii PNL adunaţi la Arcul de Triumf.

UPDATE 14.50 Numărul participanţilor a ajuns la 1000. În Bucureşti, circa 600 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea la manifestaţiile din Capitală. O mare parte dintre ei sunt grupaţi la Palatul Victoria, unde se va încheia marşul.

UPDATE 14.30: Susţinătorii USL încep să se strângă la Arcul de Triumf.  La această oră, sunt deja sosiţi câteva sute. Manifestanţii au steaguri tricolore şi pancarte, pe care scrie „Un pitic şi cu un chior şi-au bătut joc de popor”, „Băsescu, nu uita, România nu te vrea”, „Voinţa poporului, demisia dictatorului”, „Băsescu – PDL, datorii, hoţie, şomeri, sărăcie”, „Suntem cetăţeni, nu viermi”, „Alegeri anticipate”. Manifestanţii au început deja să strige sloganuri, în special „Jos, Băsescu!”.

Peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi, în Capitală, la mitingul organizat de USL. Acţiunea de protest începe la ora 15.30, la Arcul de Triumf şi se va încheia la ora 18.00, la Piaţa Victoriei. Deşi politicienii au fost huliţi la Universitate, reprezentanţii USL iau în calcul ca unii dintre proprii protestatari să meargă acolo. Însuşi Radu Mazăre şi-a arătat disponibilitatea de a se duce în Piaţa Universităţii. VEZI VIDEO LIVE

 

Înainte de începerea mitingului, senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu vor merge la Universitate, dar a arătat că este posibil ca ceilalţi participanţi să o facă după marş.

„Există această variantă. Fiecare ia decizia pe care o doreşte. Liderii nu vor merge la Universitate, au un program stabilit. Probabil va urma o conferinţă de presă. Nu putem împiedica cetăţenii să protesteze”, a spus Olguţa Vasilescu, citată de Mediafax.

Dacă mai multe filiale PNL din ţară au trimis oameni la Bucureşti pentru miting, PSD va participa doar cu membrii săi din Capitală, acuzând faptul că au existat dificultăţi la transport, create de ameninţările puterii la adresa transportatorilor rutieri.

Singura excepţie este a filialei PSD Constanţa, condusă de primarul Radu Mazăre, care a închiriat zeci de autocare pentru a-i duce la Bucureşti pe cei 2000 de pesedişti constănţeni.

„Am rămas cu organizarea doar a municipiului Bucureşti, nu ştim ce fac colegii de la PNL. Azi ies în Bucureşti doar social-democraţii din Bucureşti, urmând ca în celelalte oraşe să iasă cei din judeţele respective”, a spus Olguţa Vasilescu.

„Cred că Radu Mazăre e singurul care vine din alt judeţ, împreună cu colegii săi”, a adăugat senatorul social-democrat.

Îmbrăcat într-o geacă kaki şi o bască roşie, Mazăre a plecat spre Bucureşti, mobilizându-şi oamenii şi pentru eventualitatea alăturării la demonstraţia din Piaţa Universităţii.

„Voi merge la mitingul politic. Dacă cei din Piaţa Universităţii vor dori să-i salut şi să le spun că sunt cu sufletul, cu dorinţa, cu credinţa alături de ei, atunci voi merge acolo împreună cu aceşti tineri”, declara, înainte de plecarea spre Capitală, liderul PSD Constanţa.

Marşul USL va începe de la Arcul de Triumf şi va avea ca punct terminus Piaţa Victoriei.