Mitingul PNL la Iaşi. Klaus Iohannis i-a îndemnat pe ieşeni să meargă la vot în 26 mai: Votul vostru contează

PNL şi-a prezintat candidaţii la europarlamentare în cadrul unui miting care se desfăşoară în Piaţa Unirii, din Iaşi, la care a ajuns şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului i-a îndemnat pe ieşeni să meargă la vot în 26 mai. "Votul vostru contează", le-a spus el.

RomaniaTV.net
11 mai 2019, 14:13
Mitingul PNL la Iaşi. Klaus Iohannis i-a îndemnat pe ieşeni să meargă la vot în 26 mai: Votul vostru contează

UPDATE:  Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Unirii pe finalul mitingului, în timp ce vorbea liderul PNL Ludovic Orban.

Şeful statului a făcut o baie de mulţime, apoi timp de câteva minute a stat într-un colţ al pieţei, între membrii liberali, fiind ultimul dintre cei care a vorbit la mitingul PNL. Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat Rareş Bogdan, Adina Vălean, Siegfried Mureşan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan şi liderii PNL Iaşi, Costel Alexe şi Marius Bodea.

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe ieşeni să meargă la vot în 26 mai.

„În Europa România contează. În Europa, votul Românilor contează. Voi sunteţi Europa! Ca să arătăm lumii că nu suntem un naem de hoţi, că suntem un neam cinstit, care vrea să fie în Europa, pentru toate acestea, mergem la vot. Pemtru viitorul nostru, pe 26 mai mergem să votăm”, a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis i-a ironizat pe cei de la PSD pentru că sunt huiduiți în locurile din țară în care țin mitinguri politice. El a spus că a mers prin Iași pe jos și a fost primit foarte bine de oameni.

„Am venit acum pe jos, am trecut pe la Trei Ierarhi. Am văzut mulți oameni. Nu știu cum se face, dar parcă nu bătea cu filmul văzut alaltăieri. Oameni primitori, foarte calzi și dacă ar fi mereu așa, ar fi foarte bine. Mă întreabă unii așa: ce-i cu referendumul ăsta, de ce trebuie să facem noi referendum? Istoria este importantă și trebuie să ne uităm înainte să vedem de ce votăm. Au venit niște oameni tare inimoși să-mi spună că Iașul are nevoie de autostradă. Așa este! De ce nu se face autostradă? Păi este simplu: pentru că PSD guvernarează. Alți oameni mi-au zis ce bine ar fi să avem și noi niște spitale ca lumea. Au perfectă dreptate! Noi avem bani europeni pentru spitale regionale de ani și ani. M-a întrebat omul: domnule președinte și atunci de ce n-avem spitale? Pentru că PSD guvernează.”, a declarat Klaus Iohannis.

Euoparlamentarul Siegfried Mureşan le-a spus participanţilor bun venit la Neamţ, după care a corectat eroarea făcută.

La miting au participat aproximativ 8.000 de membri şi simpatizanţi PNL din Iaşi, Suceava, Botoşani, Vaslui, Bacău şi Neamţ. La finalul mitingului, mai multi membri ai PNL au ramas in piata sa stranga gunoaiele.

Consilierul PSD Mihai Gavril a stat pe parcursul mitingului la o terasă din Piaţa Unirii, urmârind discursurile membrilor liberali. Circulaţia tramvaielor prin Piaţa Unirii a fost închisă pe tot parcursul evenimentului. Jandarmii au instalat garduri metalice în jurul pieţei, însă fără a restricţiona accesul oamenilor în zonă, cum s-a întâmplat la mitingul regional de joi al PSD.

Ştirea iniţială:

La evenimentul din Piaţa Unirii din Iaşi este invitat Preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru a se adresa românilor în legătură cu Referendumul convocat în 26 mai.

La reuniune participăi preşedintele PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, alături de candidaţi ai partidului la alegerile europarlamentare Rares Bogdan, Siegfried Muresan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Vlad Nistor, Mihai Ţurcanu.