Mitinguri de susţinere a Ucrainei în Paris, Londra, Zurich şi Roma. Mii de oameni s-au rugat pentru pace: „Opriţi-l pe Putin, opriţi războiul!”

Mai multe manifestaţii de susţinere a Ucrainei au avut loc sâmbătă la Paris, Londra, Zurich şi Roma. Mii de oameni au ieşit pe străzi şi s-au rugat pentru pace.

05 mart. 2022, 19:28
Mitinguri de susţinere a Ucrainei în Paris, Londra, Zurich şi Roma. Mii de oameni s-au rugat pentru pace: „Opriţi-l pe Putin, opriţi războiul!”

Mitinguri de susţinere a Ucrainei în Paris, Londra, Zurich şi Roma. Oamenii au cerut retragerea trupelor ruseşti din Ucraina şi s-au rugat pentru pace.

Mitinguri de susţinere a Ucrainei în Paris, Londra, Zurich şi Roma

La Paris, oamenii au scandat în franceză, ucraineană şi rusă: “Solidaritate cu Ucraina”, “Putin asasin”. Precizăm că astfel de manifestaţii au avut loc sâmbătă în toată Franţa, potrivit News.ro. 

Citeşte şi Război în Ucraina. Rusia anunţă că a doborât sâmbătă patru avioane Su-27

Şi la Londra sute de oameni au cerut oprirea războiului. A fost arborat steagul Ucrainei, iar oamenii au afişat mesaje precum: “Putin ucide”, “Embargo total împotriva Rusiei”, “Opriţi-l pe Putin, opriţi războiul!”.

La Zurich, zeci de mii de persoane au ieşit pe străzi pentru a cere retragerea trupelor Rusiei din Ucraina. Sloganul protestatarilor a fost “Pace acum!”.

De asemenea, şi la Roma mii de oameni au participat la un marş al păcii în centrul oraşului.

Manifestaţii pentru pace au loc şi în alte oraşe europene.

Citeşte şi Vladimir Putin ameninţă: Rusia va considera cobeligerantă orice ţară care încearcă să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei