Mititelu contestă la DNA şi FIFA acceptarea CS U Craiova în Liga a II-a

Patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, miercuri, că va contesta la DNA, la Curtea de Apel Bucureşti, la Parchet şi la Comisia de Disciplină a FIFA decizia Comitetului Executiv al FRF de a înscrie formaţia CS Universitatea Craiova în Liga a II-a, pe care o consideră ilegală.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 16:21
Mititelu contestă la DNA şi FIFA acceptarea CS U Craiova în Liga a II-a

Adrian Mititelu vrea să facă plângere penală la DNA, după ce CS Universitatea Craiova, echipa primăriei din municipiu, a fost acceptată în Liga a II-a, la fel ca echipa sa, FC Universitatea Craiova. Patronul FC U spune că va depune plângerea joi dimineaţă la DNA şi că va demara acţiuni similare la Curtea de Apel Bucureşti, unde va cere o ordonanţă prezidenţială pentru suspendarea acestei decizii. „O să cerem şi Parchetului o ordonanţă a domnului procuror pentru a dispune încetarea acestor efecte şi o să sesizăm şi Comisia de Disciplină a FIFA. O să vedem care dintre aceste entităţi vor reacţiona mai rapid”, a declarat Adrian Mititelul, la DigiSport.

Patronul FC Universitatea a explicat că înscrierea echipei susţinute de Primăria Craiova în Liga a II-a contravine statutelor FRF şi FIFA. „Nu poţi să hotărăşti ce ai interzis tu în statut. Locul s-a dat în 2012 în contextul validării dezafilierii Universităţii Craiova, dezafiliere care fost anulată de justiţie. Pe de altă parte, nu poţi să introduci în competiţia Ligii a II-a o echipă cu un nume asemănător cu una existentă din 1948. Lucrurile sunt total în afara legii. Cum să fie oferit un loc unei echipe care nu există? Asta a fost făcută la acea vreme în scopul creării unei echipe de fotbal, pe fondul că rămâne exclusă Universitatea Craiova şi moare. Căzând această decizie, lucrurile sunt clare”, a afirmat Adrian Mititelu.

FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova au fost primite în Liga a II-a, în urma şedinţei de miercuri a Comitetului Executiv al FRF.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova, locuri care au fost neocupate până în prezent.

Iniţial, primarul Lia Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, şi-a înscris în competiţie gruparea pe care o conduce.

Mititelul este în conflict cu edilul după ce autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, clubul FC Universitatea Craiova de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

FC Universitatea riscă să nu termine turul campionatului din cauza datoriilor

Preşedintele AFAN, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, că FC Universitatea Craiova riscă să nu termine turul campionatului din cauza datoriilor pe care le are de plătit foştilor jucători.

„Tare îmi este teamă că Universitatea domnului Mititelu nu va putea să termine turul de campionat în Liga a II-a. Nu trebuie să primească acest mesaj ca pe o ameninţare. Pur şi simplu este un mesaj de la un cetăţean care cunoaşte faptul că această persoană juridică are mari probleme de natură financiară. Iar noi (n.r. – AFAN) reprezentăm jucători care au sentinţe definitive şi care au de încasat nu un euro, nu zece, nu 50, ci sume foarte mari de bani. Iar aceste sentinţe o să le activăm acum şi o să mergem să cerem oficial banii pentru aceşti jucători. Iar dacă Universitatea Craiova nu o să fie pregătită din punct de vedere financiar să îşi achite datoriile pe care le are, probabil că va ajunge în situaţia să nu fie programată”, a explicat Costin.

Şeful sindicatului fotbaliştilor a arătat, de asemenea, că grupare condusă de Adrian Mititelu va sta la mâna lui Victor Piţurcă, antrenor căruia trebuie să îi plătească daune în valoare de milioane de euro după ce l-a demis din funcţie. „Mă gândesc cum o să facă ei faţă speţei definitive în litigiul Victor Piţurcă versus Universitatea Craiova. Discutăm de milioane de euro pe care Universitatea îi are de dat. Pur şi simplu sunt la mâna lui Victor Piţurcă în momentul de faţă”, a adăugat Dumitru Costin.