Mititelu: Din 2003, LPF funcţionează ilegal. Dragomir: Vrea să fie considerat nebun

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, continuă războiul cu şefii fotbalului românesc. Finanţatorul din Bănie acuză că LPF funcţionează ilegal. Replica şefului Ligii nu a întârziat să apară.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 16:07
Mititelu: Din 2003, LPF funcţionează ilegal. Dragomir: Vrea să fie considerat nebun

Adrian Mititelu susţine că de aproape 10 ani Liga Profesionistă de Fotbal funcţionează ilegal şi că are doar trei membri.

Din 2003, Liga funcţionează ilegal. O singură modificare s-a făcut de atunci. El (Dumitru Dragomir, n.r.) trăieşte într-o minciună îngrozitoare. Liga nu e firma lui Dragomir, e o asociaţie. Eu am acte de la Registrul Comerţului. Dragomir are un mandat nul. Toate hotărârile Adunării Generale sunt nule. Liga are doar trei membri valizi: Craiova, Bistriţa şi Ceahlăul. Dacă nu erau nici aceşti trei membri, Liga era suspendată automat„, a spus Adrian Mititelu, la GSP TV.

În replică, Mitică Dragomir vine cu o teorie care cu siguranţă stârneşte zâmbete: „Mititelu face ce face acum pentru a fi considerat nebun, ca să nu fie judecat. Că asta urmează pentru el”.

Cătălin Ciubotă, avocatul LPF, a explicat, la rândul său, că Mititelu confundă asociaţiile cu societăţile comerciale. El a arătat că în statutul LPF sunt trecuţi numai membri fondatori, potrivit Mediafax, şi că asociaţia nu este obligată să-i înregistreze pe noii săi membri la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: „Nu are nicio legătură cu realitatea toată această vâlvă. Liga funcţionează ca o asociaţie şi doar membrii fondatori figurează în statut. Statutul ligii nu prevede expres cluburile membre tocmai pentru că intrările şi ieşirile sunt nelimitate, sunt echipe care retrogradează şi altele care promovează. În plus, dacă Liga funcţionează ilegal, cum au încasat banii din drepturile tv? Sau cum au votat în cadrul Adunărilor Generale, dacă nu sunt membri?„.

LPF a depus luni un memoriu la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a explica implicarea acestui for în dezafilierea Universităţii Craiova, caz investigat de către procurorii DNA.