Mitraliere şi grenade, aduse la centrul de colectare a fierului vechi

Aruncătoare, pistoale mitralieră şi grenade. Un asfel de arsenal a fost adus la un centru de colectare a fierului vechi din Drobeta Turnu Severin. Armele erau dezasamblate pe bucăţi.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 10:50
Mitraliere şi grenade, aduse la centrul de colectare a fierului vechi

Mai multe componente de aruncătoare de grenade au fost aduse la un REMAT. Arsenalul, dezasamblat pe componente, a fost adus de o firmă din Bucureşti la Turnu Severin. Societatea s-a ocupat de dezafectarea unei unităţi militare din Capitală.

Potrivit anchetatorilor bucăţile de muniţie şi armament au fost aduse de firma din Bucureşti care a câştigat o licitaţie.

Angajaţii de la REMAT au fost surprinşi când au găsit în cele 10 butoaie sigilate bucăţi de aruncător de grenadă sau încărcătoare de pistol mitralieră. În total, este vorba de peste 2 tone de muniţie şi bucăţi de armament aduse pentru distrugere la centrul de fier vechi.

La faţa locului sunt mai multe echipaje de poliţie pentru că angajaţii de la REMAT au sunat imediat la 112 când au descoperit ce era în butoaie.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanţii firmei din Bucureşti sunt responsabili de încălcarea legii muniţiei şi armamentului.