Mitropolia Moldovei cere autorităţilor introducerea lui Dumnezeu în CONSTITUŢIE

Biserica Ortodoxă Română cere ca numele lui Dumnezeu să apară în viitoarea Constituţie. Iniţiativa aparţine Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, ce a avut loc la începutul lunii martie. De asemenea, conducerea Bisercii cere garantarea orei de religie prin Constituţia ţării.

RomaniaTV.net
13 mart. 2013, 11:17
Mitropolia Moldovei cere autorităţilor introducerea lui Dumnezeu în CONSTITUŢIE

În ziua de 5 martie 2013, la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi, a avut loc Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, sub îndrumarea Părintelui Mitropolit Teofan. Printre subiectele dezbătute a fost şi cel referitor la introducerea „unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu„, în viitoarea Constituţie a României, alături de garantarea orelor de religie în şcoli.

Citeşte şi BOR: Nunţile vor avea loc doar în biserică. Patriarhia interzice slujba în aer liber

Teologul Radu Pred a încercat să explice noile dorinţe ale BOR, vorbind despre o serie de discuţii avute la nivel european care au fost aduse pe plan local, datorită ocaziei pe care o oferă viitoarea schimbare a Constituţiei României.

Constituţia nu este a statului, este a poporului. Noutatea acestei propuneri nu este absolută, ea reflectă în plan local discuţiile foarte aprinse care au avut loc la nivel european când s-a pus problema unui tratat constituţional al UE. Discuţia nu este nouă, ea a fost adusă la nivel naţional tocmai pentru că este această ocazie pe care o oferă revizuirea legii fundamentale. Să se precizeze că la fundamentul acestei societăţi stă şi dimensiunea religioasă. Este vorba de menţionarea dimensiunii cultural-religioase a naţiunii române”, a declarat Radu Preda, teolog, pentru România TV.

Citeşte şi Mădălin Voicu, atac dur la Patriarhul României: Preoţii sunt nişte derbedei, cu Daniel în frunte

Astfel, BOR doreşte „iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii sau revizuirii, în viitoarea Constituţie a României, a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate, importanţa tradiţiei creştine a poporului român, evidenţierea rolului pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut şi îl are în istoria ţării, a necesităţii predării religiei în şcoală, precum şi importanţa susţinerii românilor aflaţi în afara graniţelor ţării„, după cum se arată într-un comunicat oficialal al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Citeşte şi Românii au mai multă încredere în Biserică şi Armată, decât în Preşedinţie şi Parlament