Mitropolia Moldovei cere autorităţilor introducerea lui Dumnezeu în CONSTITUŢIE

Publicat: Miercuri, 13 Martie 2013 13:17 // Actualizat: Miercuri, 13 Martie 2013 13:29 // Sursa: RTV.net

Biserica Ortodoxă Română cere ca numele lui Dumnezeu să apară în viitoarea Constituţie. Iniţiativa aparţine Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, ce a avut loc la începutul lunii martie. De asemenea, conducerea Bisercii cere garantarea orei de religie prin Constituţia ţării.

Foto: Doxologia.ro

În ziua de 5 martie 2013, la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi, a avut loc Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, sub îndrumarea Părintelui Mitropolit Teofan. Printre subiectele dezbătute a fost şi cel referitor la introducerea "unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu", în viitoarea Constituţie a României, alături de garantarea orelor de religie în şcoli.

Citeşte şi BOR: Nunţile vor avea loc doar în biserică. Patriarhia interzice slujba în aer liber

Teologul Radu Pred a încercat să explice noile dorinţe ale BOR, vorbind despre o serie de discuţii avute la nivel european care au fost aduse pe plan local, datorită ocaziei pe care o oferă viitoarea schimbare a Constituţiei României.

Constituţia nu este a statului, este a poporului. Noutatea acestei propuneri nu este absolută, ea reflectă în plan local discuţiile foarte aprinse care au avut loc la nivel european când s-a pus problema unui tratat constituţional al UE. Discuţia nu este nouă, ea a fost adusă la nivel naţional tocmai pentru că este această ocazie pe care o oferă revizuirea legii fundamentale. Să se precizeze că la fundamentul acestei societăţi stă şi dimensiunea religioasă. Este vorba de menţionarea dimensiunii cultural-religioase a naţiunii române”, a declarat Radu Preda, teolog, pentru România TV.

Citeşte şi Mădălin Voicu, atac dur la Patriarhul României: Preoţii sunt nişte derbedei, cu Daniel în frunte

Astfel, BOR doreşte "iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii sau revizuirii, în viitoarea Constituţie a României, a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate, importanţa tradiţiei creştine a poporului român, evidenţierea rolului pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut şi îl are în istoria ţării, a necesităţii predării religiei în şcoală, precum şi importanţa susţinerii românilor aflaţi în afara graniţelor ţării", după cum se arată într-un comunicat oficialal al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Citeşte şi Românii au mai multă încredere în Biserică şi Armată, decât în Preşedinţie şi Parlament

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mar 17:47
...punct de vedere unitar şi oficial al Bisericii Ortodoxe Române, precizează Patriarhia. Precizările vin după ce Sinodul mitropolitan al Moldovei şi Bucovinei a hotărât iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii în viitoarea...
13 mar 14:51
Votează email 0 email
...vorba de menţionarea dimensiunii cultural-religioase a naţiunii române”, a declarat Radu Preda, teolog. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
13 mar 14:46
...Antonescu, miercuri, la finalul şedinţei Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, potrivit Agerpres.  Biserica Ortodoxă Română cere ca numele lui Dumnezeu să apară în viitoarea Constituţie. Iniţiativa aparţine Sinodului mitropolitan al Mitropoliei...
1
EUR
4.7199
RON
26 Jun
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H