Mitropoliți atacați cu acid sulfuric de un preot furios că era cercetat disciplinar

Şapte mitropoliţi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei au suferit arsuri grave după ce au fost atacaţi cu vitriol de un preot pe care-l audiau disciplinar.

24 iun. 2021, 12:55
Mitropoliți atacați cu acid sulfuric de un preot furios că era cercetat disciplinar

Mitropoliți atacați cu acid sulfuric. Pe lângă cei şapte mitropoliţi, a picat victimă furiei preotului şi un poliţist, toţi. Potrivit presei elene, ei au în principal arsuri la faţă, relatează The Guardian

Mitropoliți atacați cu acid sulfuric de un preot furios că era cercetat disciplinar pentru trafic de droguri

Suspectul, un preot cercetat disciplinar, care riscă să fie expulzat din rândul clerului ortodox, este acuzat de implicare în trafic de droguri. Acesta ar fi avut în posesie 1,8 grame de cocaină, ascunsă sub sutană “în zona organelor genitale” în iunie 2018. Acesta a susţinut că drogurile erau “pentru uz personal”.

Citeste si Turiştii români care merg în vacanţă în Grecia, revoltaţi că aşteaptă cu orele în vama Promachonas. Cozi de sute de maşini la graniţă

Preşedinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a condamnat acest atac.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a vorbit după incident cu arhiepiscopul Atenei, Ieronim al II-lea, primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei. Acesta a dat asigurări că statul va oferi „toată asistenţa medicală posibilă pentru recuperarea rapidă a victimelor acestui atac”.

Citeste si GRECIA VACANȚE 2021. Care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia. Imagini spectaculoase!