Mitropolitul Clujului, despre valurile de imigranţi: Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate

Publicat: Miercuri, 02 Septembrie 2015 15:52 // Actualizat: Miercuri, 02 Septembrie 2015 15:52 // Sursa: romaniatv.net

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, consideră că imigranţii din Africa sau Asia, care se îndreaptă spre statele europene, "trebuie primiţi cu bunătate", pentru că nu au plecat de bine din ţările lor, ci în urma terorii instalate şi a sărăciei.

Foto: presalocala.com

"Aceste valuri de emigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Această teroare instalată în zonă îi determină să îşi părăsească ţara şi casa, sunt terorizaţi de Statul Islamic. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate, şi cine să îi primească întâi? Tinerii să îi primească cu bunătate, pentru că mulţi care vin sunt tineri de vârsta lor. Tinerii creştini trebuie să aibă în suflet şi dragostea faţă de semeni. Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă", a spus mitropolitul Clujului, potrivit Mediafax.

IPS Andrei Andreicuţ consideră că "francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate ar trebui să ţină mai mult la spiritualitatea lor". "Uneori vedem că francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate nu au preocupări spirituale foarte profunde. Sunt creştini şi nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fie buni şi să îi primească pe imigranţii care vin pentru că e sărăcie la ei, în Asia sau Africa. Cred că nu ar trebui să se schimbe configuraţia spirituală a Europei", a afirmat IPS Andrei Andreicuţ.

 Potrivit acestuia, foarte mulţi dintre imigranţi sunt creştini, iar în Siria sau Irak au fost multe biserici dărâmate, "creştinii fiind primii expuşi la toate atrocităţile".

Peste 332.000 de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Asia au sosit până în prezent în Europa, în timp ce între statele membre UE există dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fără precedent.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
imigranţi imigranti europa imigranţi sirieni Mitropolitul Clujului
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H