Mitropolitul Ucrainei a transmis un mesaj în limba română la Liturghia de duminică. Slujba s-a desfăşurat în timpul alarmei antiaeriene

Mitropolitul Kievului şi al întregii Ucraine, Preafericitul Onufrie, le-a adresat duminică un mesaj în limba română tuturor credincioşilor din România.

08 mai 2022, 17:13
Mitropolitul Ucrainei a transmis un mesaj în limba română la Liturghia de duminică. Slujba s-a desfăşurat în timpul alarmei antiaeriene

Mesajul a fost transmis înainte de slujba oficiată, alături de un sobor de preoţi, la Biserica „Sfântul Agapuit din Pecersk”, care face parte din complexul monahal Lavra Kievo Pecerskaia din capitala Ucrainei.

Pentru toţi românii, sănătate, bucurie şi Hristos a înviat!„, a spus Preafericitul Onufrie.

Sfânta Liturghie s-a desfăşurat în timp ce alarmele antiaeriene din Kiev avertizau populaţia cu privire la riscul unui atac, transmkite corespondentul Agerpres.

Citeşte şi Profeția pustnicilor nemțeni transmisă de Mitropolitul Varlaam: „Oamenii se vor vinde între ei, vor fi tăieri de sabie între fraţi pentru putere şi ranguri pământeşti”

Slujba, la care au participat zeci de credincioşi, a avut loc pe fondul unor măsuri de securitate severe adoptate de autorităţile ucrainene în contextul marcării zilelor de 8 şi 9 mai.

Citeşte şi Îndemn la rugăciune pentru pace al ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Asuprirea, dorința de a deveni mai puternici decât ceilalți semeni au adus dintotdeauna războaie între popoare și chiar între frați de-un sânge”

În acelaşi timp, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că aproape 200 de situri de patrimoniu cultural au fost lovite în ţara sa de când Rusia a invadat Ucraina. „Până la 7 mai, armata rusă a distrus sau avariat deja aproape 200 de situri de patrimoniu cultural„, a apreciat Zelenski într-un mesaj video.