Mitul banilor ascunşi în conturi Revolut, demontat de şeful ANAF: „Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme”

Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont lasă urme și este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF, avertizează șeful Fiscului Lucian Heiuș.

28 iun. 2022, 10:10
Mitul banilor ascunşi în conturi Revolut, demontat de şeful ANAF: „Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme”

ANAF începe controale masive la conturile românilor de la 1 iulie. Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, a anunţat că a semnat luni delegări de competență pentru a se putea demara controale la 140 de mari contribuabili din România. Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont lasă urme și este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF, spune șeful Fiscului Lucian Heiuș într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Citeşte şi: Fiscul începe controalele la marii contribuabili, dar nu are suficienţi inspectori. Preşedintele ANAF a semnat delegaţii de competenţă

Întrebat dacă ANAF știe dacă o persoană din România a încasat bani prin Revolut și alte aplicații similare, Lucian Heiuș a spus: „Bineînțeles că știe. Revolut deja este o bancă. Mai sunt acele platforme de plăți. Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme”.

Şeful ANAF consideră că este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă mai puțin cunoscută nu poate afla ANAF.

„În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a spus Heiuș, continuând: „mai greu, mai ușor, dar se poate”.

Citeşte şi: Averile românilor, controlate de ANAF. Şeful Fiscului: „Își cumpără case care se învârt după soare, își achiziționează mașini exorbitant de scumpe și nu au lucrat o zi în viața lor”