Mitul milioanelor fraţilor Tate, demontat de ANAF. Ce afaceri au cei doi în România şi câţi bani câştigă, de fapt

Frații Tate au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată atât de tribunal cât și de Curtea de Apel București. Ei sunt acuzați de DIICOT de constituire de grup infracțional organizat și trafic de persoane și viol. Ulterior s-au mai adăugat și acuzații de sechestrare de persoane.

19 ian. 2023, 09:51
Mitul milioanelor fraţilor Tate, demontat de ANAF. Ce afaceri au cei doi în România şi câţi bani câştigă, de fapt

Odată cu cei doi fraţi au fost reținute și două complice, Georgiana Naghe, iubita lui Andrew Tate, respectiv Luana Radu, fost ofițer de poliție.

Cei doi, Andrew și Tristan Tate au înregistrate în România cinci firme. Trei dintre acestea nu mai au nicio activitate, menționează Europa Liberă. Deşi cei doi pretind că sunt multimilionari şi că câştigă minimum un milion de dolari pe lună, inspectorii ANAF au avut o surpriză atunci când le-au luat afacerile la verificat.

Una dintre societățile fraților Tate este Talisman Enterprises SRL. Aceasta are doi angajați și ca activitate declarată „activităţi ale portalurilor web”. În 2021, firma cu sediul în localitatea Tărlungeni, județul Brașov, a raportat o cifră de afaceri de 2,2 milioane de lei și pierderi de 781.000 de lei. Conform Registrul Comerțului, ea este deținută în proporție de 95% de Tristan Tate și 5% de fratele acestuia, Andrew Emory. De altfel, Talisman e apelativul cu care Tristan Tate defilează pe rețelele sociale.

Andrew Tate este acționar și la War Room Vegas SRL, o firmă care, în prezent, este inactivă fiscal. Obiectul declarat de activitate viza închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing. Firma este administrată de Alexander Jacob Kozac, un american de 36 de ani născut în Scanton, Pennsylvania. De altfel, el deține 45% din societate, iar Andrew Tate are 45% din companie.

Citeşte şi: Victor Ponta a scăpat de târcoalele procurorilor: „Am petrecut 8 ani din viață sub umilință! Judecătorii au decis că sunt nevinovat”

La Royalty Sport Management SRL din Brașov, societate administrată de Grigore Sebastian Vieru, Andrew Tate deține 10 procente.

În martie 2021  cei doi frați au înființat videochatul: Emory Andrew Tate and Sons SRL, cu sediul social în comuna Voluntari, Ilfov, domeniul de activitate al societății fiind „activităţi ale portalurilor web”. Firma, care nu are depuse bilanțuri fiscale, e administrată de Tristan Tate care deține 95% din companie, în timp ce fratele său, Andrew are 5 procente din firmă.

Spirit House Enterprisess SRL, cu „activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei”, este a patra firmă din România a celor doi frați. Înființată în 2018 în localitatea Săcele, Brașov, societatea este și ea  inactivă fiscal. Firma aparține lui Tristan Tate și lui Thomas Nicholas Francis, un polonez născut în Middleburg.

Din datele ANAF rezultă că frații Tate nu au venituri legale precum cele enumerate de Andrew, care afirma deseori cum că ar câștiga un milion de dolari pe lună.

Citeşte şi: Decizie ÎCCJ: Parchetul General trebuie să finalizeze dosarul Laurei Codruţa Kovesi până la 1 iunie