Mituri demontate sau confirmate despre sănătatea bărbaţilor

Calitatea spermei la bărbaţii care poarte chiloţi este inferioară celei a bărbaţilor care poartă boxeri, iar dacă antrenamentul la sala nu solicită muşchii până la durere înseamnă că nu este eficient.

RomaniaTV.net
21 mart. 2013, 08:36
Mituri demontate sau confirmate despre sănătatea bărbaţilor

Iata doar doua afirmatii referitoare la stilul de viata si sanatatea barbatilor care sunt considerate mituri de unii si adevaruri de altii.

1. Daca porti sapca sau folosesti feonul risti sa ajungi chel

FALS. Nu exista nicio davada care sa ateste faptul ca a-ti usca parul cu feonul poate accelera caderea parului pana la calvitie, iar riscurile invocate de unii potrivit carora caciula, basca sau palaria favorizeaza aparitia cheliei sunt nu numai defondata, ci chiar ridicole. Caderea parului la barbati este generata de micsorarea foliculilor si abia in timp se ajunge la calvitie. Aceasta este determinata si de stilul alimentar, dar si de mostenirea genetica.
 
2. Cu cat te razi mai des, cu atat mai mult se ingroasa firul de par

FALS. Marimea si forma foliculilor determina grosimea si textura firelor de par. Rasul nu influenteaza, de fapt, foliculii de par, motiv pentru care firele de par nu se vor ingrosa. Se poate insa sa fie stimulata o anume zona care nu era atat de productiva de fire de par.
 
3. Cu cat este mai mare piciorul, cu atat este mai mare si penisul

FALS. Doi urologi de la spitalul St. Mary din Londra au efectuat un studiu asupra a 104 barbati, masurandu-le atat laba piciorului, cat si dimensiunea penisului. Intre cele doua, nu exista nicio legatura. Asadar, doamnele nu ar trebui sa se bazele pe cat poata la pantof barbatul cand evalueaza un potential partener.
 
4. Barbatii ating maturitatea sexuala la 18 ani

ADEVARAT. Maturitatea sexuala a barbatilor se implineste la 18 ani, in ceea ce priveste productia de testosteron. Atunci nivelul hormonului barbatiei este la punctul maxim.
 
5. Antrenamentul la sala care nu solicita muschii pana la durere ca nu este eficient

FALS. Nu castigi nimic la sala daca tragi de fiara pana la suprasolicitarea muschilor si a articulatiilor. Dimpotriva, te supui riscului de accidentare.
 
CONTINUAREA PE LYLA.RO.