Mituri despre corpul tău care s-au dovedit a fi minciuni

Îţi aminteşti când mama ta te certa pentru că ieşeai afară cu părul ud, pe motiv că puteai să răceşti? Într-un fel pare logic, dar ştiinţa a demonstrat că asta este o adevărată minciună.

RomaniaTV.net
21 ian. 2015, 14:03
Mituri despre corpul tău care s-au dovedit a fi minciuni

De fapt, sunt mult mai multe lucruri despre corpul tau care s-au dovedit a fi neadevarate. Nu ne crezi? Iata 10 lucruri despre corpul tau care sunt in realitate minciuni.

1. Sangele din venele tale este albastru

Acesta este intotdeauna rosu, venele fiind aparent albastre doar din cauza modului in care se reflecta lumina pe piele.

2. Unghiile si parul continua sa creasca si dupa moarte

Ca sa creasca, unghiile au nevoie de glucoza. Practic este imposibil sa continue sa creasca. Motivul pentru care credem ca unghiile continua sa creasca dupa moarte este faptul ca pielea din jurul lor se deshidrateaza, lasand impresia unor unghii mai lungi.

Citeşte şi Ce înseamnă fiecare ALUNIȚĂ de pe corp, după medicina orientală

3. Nu trebuie sa trezesti niciodata un somnambul

Nu va avea parte de niciun soc daca il trezesti si nici nu va face un infarct. Cel mai probabil va realiza destul de greu ceea ce se intampla in jurul lui.

4. Cititul in intuneric iti distruge ochii

Poti cel mai mult sa ai o durere de cap, dar ochii tai nu vor fi afectati cu nimic daca alegi sa citesti la lumina telefonului.

5. Dureaza 7 ani ca o guma de mestecat sa fie digerata

Chiar daca guma de mestecat nu poate fi digerata, aceasta nu va ramane in stomac pentru 7 ani. Pentru ca este foarte mica, cel mai probabil isi va gasi calea spre iesire din corpul tau.

Citeşte şi Metode EFICIENTE de detoxifiere pentru plămâni

6. Parul tau creste mai gros si mai inchis la culoare dupa ras

Ti se pare ca este mai inchis la culoare pentru a firul de par este taiat si contrasteaza mai tare cu pielea. Iar senzatia de grosime este intocmai din cauza faptului ca vezi firul de par de sus si nu il mai vezi pe lungimea lui.

8. Trebuie sa bei 8 pahare cu apa pe zi

Trebuie sa bei atat de multa apa cat este necesara organismului, iar asta se stabileste in functie de grautatea ta si activitatea pe care o ai. Sucul, ceaiul si cafeaua, contribuie de asemenea la consumul de fluide necesare organismului.

Citeste mai mult pe feminis.ro.