MITURI despre implanturile mamare

Internetul abundă de informaţii privind implanturile mamare, unele dintre acestea fiind chiar false sau contradictorii. 
Alina Costache
11 mai 2015, 12:38
MITURI despre implanturile mamare

Chiar dacă se numără printre cele mai dezbătute subiecte legate de chirurgia estetică, există în continure o multitudine de întrebări şi mituri în ceea ce le priveşte, deoarece informaţiile sunt denaturate astfel încât să pară mai atractive. Dr. Cristian Niţescu, chirurg plastician cu peste 20 de ani de experienţă şi mii de operaţii efectuate, pune pe primul loc informarea corectă a pacientului, astfel încât rezultatul să nu fie doar cel aşteptat din punct de vedere estetic, ci şi al sănătăţii.

MITURI despre implanturile mamare

MIT: Implanturile mamare mari şi foarte mari ridică sânii, prin urmare nu ar mai fi nevoie de operaţia de ridicare a sânilor.

REALITATE: Implantul se inseră în majoritatea cazurilor sub muşchiul mare pectoral. Ptoza sânului – căderea acestuia în termeni obişnuiţi- este provocată de ţesuturile mamare – glandă, grăsime, piele etc, nu de muşchi, care este ancorat tot timpul de torace. Astfel, în momentul introducerii unui implant sub muşchi, acesta va sta relativ fix pe torace, în timp ce restul de ţesut mamar, care este căzut, sau pielea inelastică, vor atârna peste. În timp, acest lucru va fi şi mai evident, apărând aspectul inestetic de „double bubble” – muşchiul cu implantul respectiv reprezintă o proeminenţă pe torace, iar restul de ţesut mamar ce atârnă sub implant este o a doua proeminenţă. Iată motivul pentru care, în vederea obţinerii unor rezultate bune, după inserarea unui implant mamar, se va face liftingul mamar pe implant, pentru a scoate excesul eventual de piele şi a ridica ţesutul mamar căzut la poziţia corectă pe torace.

În plus, este de reţinut că implanturile mari aduc în cele mai multe cazuri complicaţii: dureri foarte mari de spate, dureri cronice la nivelul sânilor, dehiscenţa (desfacerea) plăgilor postoperatorii, cicatrici lăţite, inestetice.

Citeşte şi Cât de grave sunt chisturile la sân

MIT: Operaţiile de implant mamar se pot face cu laser.

REALITATE: Orice operaţie de implant se face cu bisturiul, nu se pot face intervenţii chirurgicale de mărire a sânilor cu implanturi fără a tăia ţesuturile şi fără cicatrici.

MIT: Există implanturi personalizate, care se fac pe comandă.

REALITATE: Nu există aşa ceva. Există însă la firmele consacrate producătoare de implanturi de cea mai bună calitate, o gamă extrem de largă de dimensiuni, volume şi forme de implant, astfel că, într-adevar se pot găsi implanturi ce se potrivesc perfect fiecărei femei.

MIT: Implanturile sunt garantate pe viaţă.

REALITATE: Implanturile, ca şi orice dispozitiv/device medical au o durată de viaţă limitată, nu sunt veşnice. Astfel, ele nu sunt garantate pe viaţa pacientei. Implanturile au garanţie, însă aceasta este valabilă pe viaţa lor – de aproximativ 10-15 ani – acesta fiind intervalul de timp, după care firmele producătoare recomandă schimbarea lor.

MIT: Implanturile mamare explodează în avion.

REALITATE: Nu are nicio legătură călătoria cu avionul cu eventuala spargere a implantului. Avioanele sunt presurizate, adică nu diferă cu nimic aerul din avion de cel pe care îl respirăm pe pământ zi de zi, astfel că nu există niciun pericol potenţial al călătoriei cu avionul pentru posesoarele de implanturi.

„Toate miturile enumerate mai sus sunt false şi nu fac decât să inducă în eroare pacienta care îşi doreşte o astfel de operaţie. Este important ca persoana care calcă pragul unui cabinet să nu vină cu aşteptări nerealiste şi să conştientizeze proporţiile proprii. Forma şi volumul implanturilor trebuie alese de către medic corespunzător conformaţiei pacientei, tipului de sân şi de torace, precum şi proporţiilor corporale ale acesteia, astfel încât rezultatul să fie cel mai bun posibil”, menţionează medicul Cristian Niţescu.

Sfaturi privind operaţiile de implanturi mamare

1. Nu trebuie să vă puneţi implanturi foarte mari. Acestea sunt însoţite întotdeauna de complicaţii redutabile: dureri cronice de sâni, de umeri şi de spate, aspectul inestetic al sânului în timp, cicatrici inestetice etc.

2. Ţineţi cont de sfaturile medicului până la circa 1-2 luni de la operaţie, pentru a nu avea surprize neplăcute.

3. Nu vă expuneţi la soare şi nu mergeţi la solar cel puţin 6 luni de la operaţie.

4. Masajul postoperator trebuie respectat cu stricteţe până la 3 luni de la operaţie.

Doctorul Cristian Nițescu este medic primar în chirurgie plastică și estetică și doctor în științe medicale. Are peste 20 de ani de experiență în domeniu și este un pionier pentru operații controversate precum prima schimbare de sex din România. Este membru a numeroase Societăți Știintifice, între care enumerăm: Societatea Română de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Societatea Română de Chirurgie Estetică și Societatea Europeană de Chirurgie Plastică și Reconstructivă.

Citeşte şi Francezii trag semnalul de alarmă: IMPLANTURILE mamare provoacă un nou tip de cancer

DailyBusiness
Răsturnare de situaţie, ce se întâmplă cu turul II al alegerilor. ULTIMA ORĂ
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Cum arată casa lui George Simion, din Vrancea? Motivul pentru care locuiește într-un apartament închiriat
Fanatik.ro
Produsul ieftin care te scapă de bătături și de călcâie crăpate. Mulți români îl au în baie, dar puțini știu că face minuni pentru picioare
Capital.ro
George Simion e gata să-și dea demisia. Călin Georgescu îi ia locul: Toate scenariile sunt pe masă
Playtech.ro
Ce nu ai voie să lipeşti pe parbrizul maşinii? Scrie clar în Codul Rutier 2025
DailyBusiness
Nicușor Dan: Voi participa la orice dezbatere cu George Simion
Adevarul
SUA sau UE? Cum se poziționeaza candidații la președinția României. "Noi facem deja parte dintr-o arhitecturǎ de securitate"
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Moscova sub teroare. Atac de proporții
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Accident rutier cu 20 de persoane în județul Tulcea. A fost activat Planul Roșu de intervenție
Cancan.ro
Gabriela Firea, decizie de ultimă oră! Ce va face dacă Nicușor Dan câștigă alegerile prezidențiale de pe 18 mai
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cine va fi viitorul președinte al României? Date oficiale: Alegerea înțeleaptă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Răsturnare de situație în cazul tinerei care s-ar fi speriat de urs și a căzut în lacul Frumoasa. "A târât-o până la stâncă și a aruncat-o în lac"
Simion susține că va concedia 500.000 de bugetari, dacă ajunge președinte
MediaFlux
Se dau 200 de euro din partea statului: Românii trebuie să depună documentele cât mai repede
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Alegerile în aer: contestația-bombă care aruncă România într-o criză democratică