Mituri despre ochi, demontate

Ochii sunt organe foarte complexe, care au nevoie de o atenție deosebită. Se spun multe lucruri despre ochi, dar nu toate sunt adevărate.

02 nov. 2014, 17:04
Mituri despre ochi, demontate

Mit 1: folosirea computerului îți afectează ochii. Fals! Chiar dacă multe persoane spun că ecranul laptop-ului și al calculatorului îți afectează ochii, specialiștii susțin că lucrurile nu stau deloc așa. Atunci când stai multe ore privind spre un punct fix, clipești mai rar, iar ochii se usucă. Nu îți distrugi funcțiile ochilor, ci doar vei avea un disconfort, care dispare, dacă folosești lacrimi artificiale, scrie unica.ro.

Mit 2: îți distrugi ochii, dacă citești în întuneric. Fals! Lumina difuză îți îngreunează capacitatea de concentrare, dar nu îți afectează ochii. Totuși, o astfel de practică îți poate obosi ochii mai repede, mai ales dacă porți ochelari.

Mit 3: operația cu laser îți poate afecta ochii. Fals! Operațiile cu laser au puține riscuri, iar pentru oamenii care nu mai pot purta ochelari sau lentile de contact, sunt singura alternativă.

Mit 4: privitul la televizor de aproape distruge ochii copiilor. Fals! Privitul la televizor de aproape nu distruge ochii copiilor, ci doar îi obosește. Copiii se pot concentra de aproape mai bine decât adulții și au o viziune mai bună.

Citeşte şi Ce boli poţi avea, dupa culoarea ochilor