Mituri false despre sarcină

Sarcina, mai ales dacă este prima, este o perioadă plină de emoţie şi nesiguranţă pentru viitoarele mămici. Pentru a nu mai fi trezite la 3 dimineaţa cu întrebări – unele stupide – din partea gravidelor, trei doctoriţe din Statele Unite, specializate în obstretică şi ginecologie (Yvonne Bohn, Allison Hill şi Alane Park), au decis să scrie o carte, "Ultimate Guide to Pregnancy and Birth" în care demontează, rând pe rând, cele mai importante mituri. Fără a fi surprinşi, există şi unele adevărate.

RomaniaTV.net
15 iun. 2013, 19:15
Mituri false despre sarcină

1. Nu poţi zbura cu avionul în timpul primului şi ultimului trimestru. FALS. Nu exista nici un impediment pentru ca o gravida sa zboare. Companiile aeriene au unele restrictii pentru pasagerele aflate in ultimul trimestru de sarcina si asta pentru a evita o nastere in avion, fara atenta supraveghere a unui medic specialist, ceea ce ar necesita automat o aterizare de urgenta.

2. Berea neagră stimulează lactaţia. FALS. Nu exista o legatura directa intre consumul de bere si declansarea lactatiei. In cel mai bun caz o relaxeaza pe viitoarea mamica.

3. Nu poţi ţine în casă un animal de companie. FALS. Trebuie doar sa nu strangi fecalele lasate in urma de caine/pisica/hamster etc. pentru ca exista riscul de a contracta toxoplasmoza.

4. Nu trebuie să mănânci somon afumat. FALS. Somonul este foarte bun pentru viitoarele mame datorita continutului bogat de acizi grasi Omega3. In plus, fiind vorba despre un peste de apa dulce, este putin probabil sa fie infestat cu mercur.

5. Nu trebuie să mănânci sushi. FALS. Sushi este bun, insa nu trebuie depasita limita de doua rulouri pe saptamana. In plus trebuie evitat macroul, rechinul sau tonul.

6. Nu trebuie să mănânci hot-dog. FALS. Atat timp cat este bine fiert, hot-dog-ul este un aliment bun.

7. Untul de cacao previne apariţia vergeturilor. FALS. Untul de cacao poate declansa chiar reactii alergice foarte periculoase.

8. Trebuie să stai departe de mobila lustruită. FALS. Dr. Bohn spune chiar ca a tratat o pacienta care era stresata sa stea si pe propria canapea din cauza fricii de vaporii eliberati de mobila proaspat lustruita.

9. Vopsitul părului afecteaza fătul. FALS. Cantitatea de chimicale care poate intra in sange prin vopsire este atat de mica incat nu poate afecta fatul. Mai rau face stresul gandindu-ne ca ar putea fi daunator.

10. Nu poţi face sex. FALS. Atat timp cat tu si partenerul va simtiti bine n-ar trebui ca sarcina sa fie o problema. Exista insa si cazuri in care medicul interzice activitatea sexuala din cauza aparitiei sangerarilor sau a contractiilor inainte de vreme.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.