MITURI FALSE pentru care nu mai trebuie să te îngrijorezi

Pana acum cativa ani, informatiile eronate cu privire la sanatate si diete se imprastiau mai greu. Astazi, internetul permite comunicarea mult mai rapida a informatiilor, atat a celor corecte, cat si a celor gresite. Nu mai stii ce sa crezi si ce nu din multitudinea lucrurilor pe care le citesti pe net. Iata cateva mituri pentru care nu trebuie sa iti faci atatea griji.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 05:46
MITURI FALSE pentru care nu mai trebuie să te îngrijorezi

Bea opt pahare de apa pe zi. Cu totii stim ca trebuie sa bem 2 litri de apa pe zi. Apa este necesara, dar o obtinem si din sucuri naturale, ceai, lapte, fructe si legume. Pana si cafeaua, de care se spune ca este diuretica, te poate hidrata, deoarece contine multa apa. Cel mai bine este sa bei cand ti-e sete. Nu exagera. In cantitati mari, apa iti face rau. Se poate ajunge la hiponatremie, nivel foarte scazut de sodiu in organism, determinand un dezechilibru care iti poate face mult rau.

Stresul iti va albi parul. Adevarul este ca stresul te imbatraneste cu totul. Permite atacul radicalilor liberi, molecule ce ataca celulele sanatoas, si mareste producerea de hormoni de stres. Nicio dovada stiintifica nu arata ca poate fi o cauza directa a incaruntirii.

Cititul pe lumina slaba iti distruge ochii. Adevarul este ca la o luminozitate scazuta, ochii tai se vor forta sa vada literele. Asta iti va da o durere de cap. Dar nu se poate spune ca iti va dauna iremediabil sau ca iti va afecta grav vederea. Ochii vor obosi, ii vei simti durerosi si uscati, dar o noapte de somn ii va ajuta sa isi revina.

Alimentele proaspete sunt mereu mai bune decat cele congelate. Faptul ca suntem mereu incurajati sa consumam fructe si legume proaspete denota ca cele congelate sunt mai proaste calitativ. Asta nu este neaparat adevarat. Fructele si legumele sunt culese cand ajung la potentialul lor maxim de nutrienti si daca sunt congelate rapid, ele isi pastreaza aceste proprietati. Si produsele proaspete, daca nu sunt vandute in aceasi zi in care au fost culese, isi vor pierde din nutrienti datorita calurii, apei sau aerului cu care vin in contact.

Daca ti-e frig, vei raci. Nimic mai fals. Gripele si racelile vin in urma expunerii la un virus, nu neaparat la frig. Cele doua pot coincide, dar nu inseamna ca frigul este responsabil. Oamenii tind sa raceasca mai des in anotimpul rece din cauza faptului ca stau mai mult in spatii inchise si e mai probabil sa ia virusul.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro