Moarte BIZARĂ. Procurorii au decis redeschiderea cazului unei femei care a fost găsită fără suflare pe un câmp din Ploieşti

Procurorii au decis reluarea anchetei în cazul morții Iulianei Radu, găsită moartă la începutul acestui an, pe un câmp din Ploiești, informează „Adevărul”.

RomaniaTV.net
12 dec. 2019, 16:33
Moarte BIZARĂ. Procurorii au decis redeschiderea cazului unei femei care a fost găsită fără suflare pe un câmp din Ploieşti

Inițial, cazul morții Iulianei Radu (49 de ani) a fost clasat, pentru că nu existau suspiciuni în acea anchetă. Ulterior, Judecătoria Ploiești a decis, la cererea familiei femeii, prin sentință definitivă, anularea clasării cazului și reluarea anchetei.

Iuliana Radu a fost văzută ultima oară în viață pe data de 8 ianuarie, la ora 14.10, atunci când a ieșit pe poarta societății unde era angajată, situată în apropierea comunei prahovene Bucov. Femeia trebuia să ajungă acasă, într-un cartier din Ploiești, unde locuia împreună cu soțul și fiica sa. A fost găsită însă moartă, într-un șanț, pe Centura Ploieștiului, a doua zi după ce fusese dată dispărută. Hainele femeii erau uscate la momentul descoperirii, deși în noaptea aceea ninsese. Descoperirea a fost făcută de un polițist, acesta fiind și cel care a anunțat autoritățile. Necropsia a evidențiat că victima avea o alcoolemie foarte mare (3.80), iar cauza morții a fost stop cardio-respirator.

Inițial s-a mers pe ipoteza că femeia, aflată în stare de ebrietate, a căzut pe câmpul pe care și-a găsit sfârșitul. Soțul victimei, Gheorghe Dafinescu, susține că din imaginile surprinse pe camerele de supraveghere ale benzinăriilor din zonă reiese că Iuliana a urcat în mașina unui bărbat, cel care la audieri a declarat că a luat-o pe femeie la ocazie și nu știe ce s-a întâmplat după ce aceasta a coborât din mașină.

Numai că nu se explică în nici un fel alcoolemia foarte mare a victimei, acesta fiind și motivul pentru care familia Iulianei Radu a cerut reluarea urmăririi penale. O altă suspiciune este legată de dispariția hainelor Iulianei de la Serviciul de Medicină Legală Ploieşti. Nu se știe cine este bărbatul care s-a prezentat la morgă și a luat lucrurile femeii.

Marian Nuță, avocatul familiei, a precizat, pentru adevărul.ro, că ancheta a fost preluată de această dată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, iar procurorii au cerut audierea mai multor martori: colegi de serviciu ai victimei, angajaţi ai societăţilor comerciale aflate pe ultimul traseu al femeii. S-a mai solicitat la această nouă anchetă și vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.