Moarte CUMPLITĂ pentru o bătrână instituţionalizată la un azil din Alba Iulia

O femeie instituţionalizată la un azil din Alba Iulia patronat de o congregaţie religioasă a decedat după ce a fost împinsă pe scări de către o altă femeie de la centrul pentru vârstnici.

RomaniaTV.net
12 nov. 2014, 11:13
Moarte CUMPLITĂ pentru o bătrână instituţionalizată la un azil din Alba Iulia

O femeie în vârstă de 85 de ani, imobilizată într-un cărucior, a fost împinsă pe scări de către o altă femeie, în vârstă de 70 de ani. Transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, victima a decedat ca urmare a rănilor suferite la cap.

Potrivit Agerpres, Centrul pentru vârstnici unde a avut loc tragedia este unul din cele trei aşezăminte sociale din Alba Iulia patronate de Congregaţia Sfântul Iosif””. Autorităţile au depistat în urma unor controale inopinate efectuate în acest an în respectivele aşezăminte o serie de nereguli, de la alimente expirate, unele de ani de zile, la lipsa igienei. Cu toate acestea, cele trei aşezăminte, unde sunt asistate zeci de persoane vârstnice, continuă să funcţioneze.

Trei cămine de bătrâni, o grădiniţă, o şcoală şi un liceu sunt patronate în Alba Iulia de această Congregaţie.

Poliţiştii din Alba Iulia continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment, precum şi în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor responsabile de producerea lui.

Citeşte şi: Bătaie de joc şi nepăsare. Bătrână cu handicap, purtată pe braţe la CEC pentru câteva sute de lei