Moarte fulgerătoare! S-a stins un cunoscut muzician

Publicat: Joi, 12 Septembrie 2019 14:08 // Actualizat: Joi, 12 Septembrie 2019 14:08 // Sursa: romaniatv.net

Daniel Johnston, figură emblematică a rockului alternativ, a murit la vârsta de 58 de ani, a anunţat fratele şi managerul său Dick Johnston, potrivit AFP.

Interpretul, compozitorul şi desenatorul american a construit, în aproape 40 de ani, un univers poetic unic, cu utopii copilăreşti, probleme de comunicare şi dragoste pierdută.

Enigmaticul compozitor, interpret şi artist vizual a revenit, în ultimele luni, de mai multe ori la spital pentru probleme renale, a indicat Dick Johnston, însă moartea sa a fost ''neaşteptată''.

"Nu mai departe de ieri, moralul lui era bun (...) arăta şi se simţea cu adevărat bine", a precizat el.

Beatles, super-eroii din benzile desenate Captain America, fantoma Casper sau King Kong s-au aflat printre eroii recurenţi din compoziţiile sale de multe ori artizanale, între genurile pop şi country, combinând reuşit puterea melodică şi drama.

Marcat pe de o parte de educaţia puritană, dar şi de cultura pop, Daniel Johnston s-a luptat ani la rând cu sindromul maniaco-depresiv.

Născut în 1961, la Sacramento, California, pasionat de la cea mai fragedă vârstă de desen, dar şi de pian, apoi de chitară, el şi-a înregistrat din adolescenţă propriile compoziţii pe casete pe care le schimba cu alţi prieteni muzicieni. După liceu, el şi-a consacrat o bună parte a timpului desenului, dezvoltând un stil foarte apropiat de cel al benzilor desenate, şi compoziţiei.

''Songs of Pain'', primul său album de studio, a fost lansat în 1981.

Formaţiile Sonic Youth, Yo La Tengo, The Pastels sau Kurt Cobain s-au aflat printre numeroşii săi admiratori. Douăzeci dintre aceştia (Teenage Fan Club, Beck, Mercury Rev, Calvin Johnson...) i-au adus un omagiu într-un album dublu, în 2004.

După mai multe internări la spitalul de psihiatrie, la sfârşitul anilor '80, Daniel Johnston a semnat cu casa de discuri independentă Shimmy Disc, care i-a deschis porţile scenei internaţionale. A înregistrat cu Jad Fair, cântăreţ şi chitarist din Half-Japanese ("It's Spooky"), apoi două albume de studio, "1990" şi "Artistic Vice" (1992). Succesul de critică i-a permis să semneze în 1994 cu Atlantic, lansând "Fun".

După o lungă perioadă marcată din nou de problemele sale de sănătate, Johnston a revenit în 2001 cu albumul ''Rejected Unknown'', urmat în 2003 de ''Fear Yourself''. Acum doi ani, artistul a susţinut ultimul său turneu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Daniel Johnston Daniel Johnston a murit muzician mort
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 sep 01:51
Răspunde | Votează email 0 email
Allison Howarts
Bună ziua, eu sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson ani de zile, s-a despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă o casetă de vrajă care m-ar putea ajuta să arunc o vrajă pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodată în vraja, nu am avut de ales decât să-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja și mi-a spus că nu este nicio problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut să mă întorc la el, încât mă iubește atât de mult. Eram atât de fericit și m-am dus la el încât așa am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am făcut promisiune că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casă de vrăji reală și puternică care m-a ajutat cu propria mea problemă. e-mail: [email protected] puteți să-i trimiteți un e-mail dacă aveți nevoie de asistența sa în relația dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdute
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de rupere
7) Alungă un iubit trecut
8.) Doriți să vă promovați în vraja dvs. de birou / Loterie
9) doriți să vă satisfaceți iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
[email protected]
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H