Moartea boxerului Cristi Gălbenuşe, trasă la indigo după drama altor sportivi cunoscuţi, ucişi cu sânge rece

Sâmbătă dimineaţa, un sportiv de performanţă din Olt a fost ucis cu sânge rece într-un bar din Slatina. Cristi Gălbenuşe a fost înjunghiat direct în inimă de un ţigan şi a murit pe loc. În urma lui a rămas un copil de doar câteva luni şi o soţie frumoasă, care va rămâne toată viaţa marcată de această nenorocire. Moartea boxerului este trasă la indigo după drama altor sportivi cunoscuţi, ucişi cu sânge rece. Marian Cosma, Chauncey Hardy sau Dan Primicheru şi-au pierdut viaţa în urma unor scandaluri.

12 iul. 2014, 14:28

Un atac sângeros a avut loc sâmbătă dimineaţa într-un bar din Slatina! Un sportiv de performanţă a fost omorât cu sânge rece.

Cristi Gălbenuşe era boxer de performanţă, dar viaţa i-a fost curmată cu sălbăticie la doar 24 de ani, de un clan de ţigani din Slatina, care îl „vâna” de mai multă vreme. Cel puţin asta spune tatăl sportivului, Vasile Gălbenuşe, care a povestitb la România TV, cu lacrimi în ochi, că fiul său a fost ucis chiar sub ochii soţiei, cu care avea un bebeluş de numai trei luni. Bărbatul a fost anunţat prin telefon că Cristi fusese atacat şi a sosit la locul crimei sperând că îl va găsi în viaţă, dar nu a putut decât să asiste neputincios la manevrele de resuscitare, în timp ce simţea cum copilul îi moare în braţe.

Vezi: Detalii CUTREMURĂTOARE în cazul Cristi Gălbenuşe. A fost UCIS sub ochii soţiei. „S-a RĂCIT în mâinile mele

„Am fost anunţat la telefon veniţi repede că l-au omorât nişte ţigani pe Cristi. Când am ajuns, el era deja mort, avea tăieturi la inimă, pe faţă, pe spate… Au lăsat copilul cu soacra lui Cristi şi s-a dus cu soţia la terasă să bea un suc. Ăştia l-au căutat şi au găsit motivul. A fost premeditat totul, ăştia s-au înarmat, au căutat să declanşeze un conflict şi mi-au omorât copilul. L-au omorât sub ochii soţiei lui”, a povestit Vasile Gălbenuşe, care pare împietrit de durere şi nu vrea decât ca fiului său să i se facă dreptate.

Povestea cutremurătoare a sportivului ucis cu sânge rece. Cristian Gălbenuşe devenise tătic în urmă cu 3 luni

Despre Cristi, tatăl său a povestit că nu era o persoană conflictuală. „El nu merita chestia asta. Nu era un tip pus pe scandal, dar ei au prins momentul şi au venit cu cuţitul să mi-l omoare. L-au lovit în imină direct, copilul a murit pe loc. Dacă nu aveau cuţite şi nu ar fi fost foarte mulţi, Cristi al meu… El era boxer de performanţă, ştia să se apere. Era un băiat cald, calm, el mereu aplana scandalurile, era foarte prietenos, nu era arogant, nu intra în clinciuri. Nu ştiu de ce au vrut ei să facă asta. Cred că e la modă”.

Vasile Gălbenuşe a povestit că a simţit efectiv cum se scurge viaţa din fiul său, în ciuda eforturilor paramedicilor de a-l resuscita pentru a-l duce la spital, unde să fi putut beneficia de îngrijiri care i-ar fi putut salva viaţa: „S-a răcit copilul în braţele mele. L-au resuscitat vreo 45 de minute, iar eu tot timpul ăsta am stat cu mâinile pe el. Au distrus o viaţă a unui copil de 25 de ani, iar în urma lui rămânem toţi îndureraţi. Vă daţi seama… copilaşul şi nevasta lui… Ea nu mai ştie de ea”.

Cristi Gălbenuşe a postat o fotografie pe Facebook CU CÂTEVA ORE înainte de a fi UCIS. Vezi ce făcea sportivul

„Ăştia au încercat de mai multe ori să mi-l omoare pe Cristi, dar n-au reuşit. Nu ştiu dacă au fost aceleaşi persoane aseară, dar printre ei… Cristi ştia că îl caută, dar nu s-a gândit că vin cu cuţite. Au fost mârşavi, au venit înarmaţi, s-au adunat foarte mulţi. Că dacă erau bărbaţi şi veneau cu mâinile goale…”.

Crima din Slatina aminteşte de alte tragedii, alţi sportivi ucişi cu sânge rece de indivizi certaţi cu legea.

Marian Cozma, ucis într-un club în 2009

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal de pe strada Virág Benedek din orașul maghiar Veszprém împreună cu alți colegi, pentru a sărbători nașterea copilului unuia dintre colegii săi. A avut loc o altercație, Cozma fiind atacat de un grup de trei țigani, fiind înjunghiat de trei ori, inclusiv în inimă. Această plagă i-a cauzat decesul.

Alți doi colegi, croatul Ivan Pesic și sârbul Zarko Sesum au fost și ei atacați, primul fiind înjunghiat în rinichi, iar cel de-al doilea suferind un traumatism cranio-cerebral. Un alt handbalist maghiar, dar născut in România, Ferenc Ilyes, a încercat să-l salveze făcându-i respirație gură la gură, dar nu a reușit. Cozma mai fusese implicat într-un incident asemănător în 2005, când a fost înjunghiat de un grup de opt persoane, suporteri ai unei echipe adversare, la București, scăpând cu viață și reușind să revină în scurt timp pe teren.

În memoria lui Marian Cozma, Comitetul Director al Federației Române de Handbal a decis ca Centrul Național Olimpic de Excelență de la Sighișoara să poarte numele sportivului, iar în Veszprém s-a ridicat o statuie cu el aruncând la poartă.

Sportivul Dan Primicheru, prieten al lui Ionut Iftimoaie, a fost ucis într-un bar

Povestea tragica a sportivului Marian Cozma s-a repetat câteva luni mai târziu când un alt sportiv, fost luptator de K1, a fost înjunghiat, într-un bar din Comanesti. Dan Primicheru a fost doar una dintre victimele unui clan interlop, care activeaza de pe vremea lui Ceausescu.

Doi ani mai târziu, un nou caz zguduia opinia publică

Scandalul in urma caruia Chauncey Hardy si-a pierdut viata a izbucnit in noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, in jurul orei 3.30, in clubul Emotione din Giurgiu, dupa ce baschetbalistul american, in varsta de 23 de ani, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.

Hardy ar fi initiat un joc cu o tanara, careia ii tot punea pe cap o sapca, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o insoteau pe fata. Tanasoaia i-ar fi spus lui Hardy sa plece, insa conflictul verbal a degenerat, astfel ca i-a tras un pumn in fata, iar sportivul s-a dezechilibrat si a cazut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsa in cadere a fost grava, ducand la decesul baschetbalistului.

Medicii legisti au stabilit ca moartea lui Hardy a fost violenta si a fost cauzata de o insuficienta cardio-respiratorie, urmare a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeala, contuzie si dilacerare cerebrala, fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului.