Moartea tragică a unui băiețel de 8 ani! A căzut 15 metri în gol de pe un tobogan de apă aflat în reparații

Davi, un băiețel de doar 8 ani, a avut parte de un sfârșit tragic, chiar în ziua în care trebuia să se bucure de o distracție pe cinste. Acesta a căzut 15 metri în gol de pe un tobogan de apă, care se afla în reparații. Managerul parcului acvatic și inginerul șantierului nu marcaseră corspunzător zona și nici nu protejeaseră intrarea pe tobogan.

17 mart. 2023, 16:56
Moartea tragică a unui băiețel de 8 ani! A căzut 15 metri în gol de pe un tobogan de apă aflat în reparații

O greșeală uriașă a dus la finalul tragic al unui băiețel de doar 8 ani. Acesta a căzut 15 metri în gol, după ce a încercat să se dea pe un tobogan de apă despre care nu se știa că este în reparații. Inginerul și managerul parcului acvatic sunt acum acuzați de ucidere din culpă, deoarece nu au luat toate măsurile necesare pentru a securiza zona în care erau efectuate reparațiile. Ultimele rapoarte au arătat că gardul care izola toboganul, pe jumătate demontat, fusese îndepărtat la ordinul managerului, relatează Mirror.

Citește și: Copil de 4 ani, aruncat de mama lui de pe un tobogan. Băiatul a fost internat la Urgențe, iar femeia la Psihiatrie

Evenimentul tragic a avut loc în luna februarie a anului trecut, atunci când Davi Lucas de Miranda ar fi trebuit să se bucure de o zi superbă la un parc acvatic. Din nefericire, destinul băiețelului a fost cu totul altul. Pentru că nu și-a dat seama că toboganul fusese parțial demontat pentru reparații, băiețelul a plonjat în gol 15 metri, pentru ca mai apoi să se lovească brutal de structura din lemn și metal. Apoi băiatul s-a rostogolit într-o piscină de aproape 1 metru. Cu toate că a fost salvat în viață, băiețelul s-a stins din viață la scurt timp, cât se afla la spital.

Totul s-a tras de la un tobogan aflat în reparații

Investigația a arătat că gardul care trebuia să protejeze intrarea pe tobogan și să indice faptul că acesta se afla în construcție fusese înlăturat la indicațiile managerului. Cu alte cuvinte, dacă gardul ar fi fost la l0cul lui, micuțul Davi nu ar fi avut acces pe tobogan, iar viața lui ar fi fost salvată. Aceasta a fost concluzia anchetei realizate de Poliția Civilă în acest caz. Anchetatorii au mai explicat că doar unul dintre cele 4 tobogane de apă era închis la acel moment, iar victima a coborât tubul deschis, care era demontat.

„Se poate observa comportamentul nesăbuit din partea managerului, din moment ce ancheta a arătat că acesta a dispus montarea gardului, mai exact la baza scărilor care ducea la platforma de unde au început toboganele de apă, care a fost construită conform comandei. Totuși, ulterior, împrejmuirea fiind instalată într-o zonă exterioară, managerul a stabilit ca bariera de pe scări să fie îndepărtată. Dacă nu ar fi procedat în acest fel, copilul cu siguranță nu ar fi putut să urce până la toboganul de apă de unde a căzut”, a fost menționat în procesul-verbal de investigație.

Totodată, șeful poliției, Rodrigo Pereira, a declarat că cei doi inculpați nu și-au respectat obligația de a desemna angajați care să păzească șantierul în timpul orelor de funcționare.

Citește și: Imagini şocante. Un șofer a încercat să își ucidă familia sărind cu o mașină Tesla pe „Toboganul Diavolului”, într-o prăpastie de 80 de metri