Imagini şocante. Un șofer a încercat să își ucidă familia sărind cu o mașină Tesla pe „Toboganul Diavolului”, într-o prăpastie de 80 de metri

Șoferul, soția lui și cei doi copii aflați într-o mașină Tesla au fost salvați luni în zona Devil's Slide din Comitatul San Mateo.

04 ian. 2023, 13:34

Tesla se dovedeşte o maşină extrem de fiabilă. Dharmesh Arvind Patel, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat și urmează să fie acuzat de tentativă de omor și abuz de minori după ce va fi externat din spital, a anunțat poliția statului California, potrivit NBC.

„Pe baza dovezilor adunate, anchetatorii au stabilit că este posibil ca incidentul să fie un act intenționat”, a anunțat poliția americană. Brian Pottenger, comandatul pompierilor care au intervenit, a declarat că martorii au sunat la numărul de urgență 112 în jur de 10.50 dimineața, adăugând că se întâmplă „extrem de rar” ca oamenii să supraviețuiască după o asemenea cădere.

Nou accident mortal provocat de o Tesla. Doi morţi şi trei răniţi după ce maşina a scăpat de sub control şi a accelerat singură
„Am fost mirați să găsim victime în viață în mașina Tesla”, a spus el. Copiii au fost răniți, însă nu grav, a adăugat comandantul pompierilor.

Autoritățile urmează să-l acuze pe Patel de trei capete de acuzare de tentativă de omor și două de abuz de minori. Operațiune dramatică de salvare, după ce o mașină Tesla a plonjat în ocean pe „Toboganul Diavolului”. Incidentul s-a produs luni în statul american California, într-o zonă costieră numită „Toboganul Diavolului” și situată la sud de San Francisco.

Mașina Tesla s-ar fi dat peste cap de câteva ori în timpul căderii și nu s-ar fi aflat pe pilot automat la momentul incidentului, potrivit unui purtător de cuvânt al Poliției Autostrăzilor din California, citat de BBC.

La bordul mașinii Tesla se aflau patru persoane: doi adulți și doi copii, cu vârste de patru și nouă ani. În pofida gravității aparente a accidentului, copiii au scăpat nevătămați, iar adulții au suferit răni care nu le-au pus viața în pericol, notează BBC.

Martorii au relatat autorităților că Tesla virat, pur și simplu, de pe Autostrada 1 și a trecut peste malul de pământ, înainte de a se prăbuși în gol.

Echipele de salvare au coborât panta în rapel, pe frânghii, și nu se așteptau să găsească supraviețuitori. „Coborâm destul de des acolo pentru vehicule căzute de pe stânci și, în mod normal, nu găsim persoane în viață”, a spus Brian Pottenger, șef de batalion al pompierilor.

Însă, când au examinat prin binoclu scena accidentului, salvatorii au zărit prin geamul lateral din față un braț mișcându-se.

Ferrari făcut praf, după o „liniuţă” cu o Tesla,  bucăți din caroserii împrăştiate zeci de metri pe şosea VIDEO şocant
Adulții au fost salvați cu elicopterul

Toți ocupanții vehiculului erau conștienți când au ajuns la ei echipele de salvare. Victimele au așteptat circa o oră în mașina avariată, până să ajungă salvatorii, conform presei locale.

Copiii au fost puși pe tărgi și ridicații cu funiile. Pentru extragerea adulților răniți a fost nevoie de intervenția unui elicopter. În timpul operațiunilor de salvare, echipele de intervenție au constatat că vehiculul avariat a „aterizat” pe o proeminență cu margini tăioase, chiar deasupra malului apei.