Moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, purtate în procesiune pe străzile din Botoşani, pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva va fi purtată, duminică, 5 aprilie, în procesiune pe străzile din Botoşani, pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Credincioşii pot urmări procesiunea de la ferestre.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 08:14
Moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, purtate în procesiune pe străzile din Botoşani, pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor religioase ale botoşănenilor, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va organiza o procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași, în judeţul Botoşani. 

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, convoiul de maşini aflat în procesiune va intra în Botoșani duminică, la ora 9.30, prin Santa Mare și va trece prin localitățile Ilișeni, Dămideni, Românești, Bobulești, Bădiuți și Ștefănești.

La ora 10.00, procesiunea va pleca din Ștefănești spre Guranda, Trușești, Drislea, Vânători, Silișcani, Victoria, Stăuceni și va ajunge în municipiul Botoşani.

Între orele 11.00 şi 15.00, convoiul de maşini va trece pe lângă mai multe biserici din municipiul Botoșani. Procesiunea va continua în judeţul Botoşani până la ora 17.00, trecând prin municipiul Botoşani, pe lângă Mănăstirea Sfânta Cruce de la Lebăda, prin localitatea Zăiceşti, pe lângă mănăstirile Zosin şi Coşula şi prin localităţile Copălău, Nicolae Bălcescu, Flămânzi, Prăjeni, Miletin, potrivit Monitorul de Botoşani.

Credincioşii nu vor avea, însă, posibilitatea să urmeze convoiul de maşini. Aceştia sunt așteptați să iasă la porți, la ferestrele locuinţelor sau în balcoane.