Moaştele Sfintei Corona, expuse public pentru a alunga coronavirusul. Sfânta protejează împotriva epidemiilor

Catedrala din oraşul german Aachen va expune moaştele Sfintei Corona, protectoare împotriva epidemiilor, pentru care a fost construit un altar din aur şi bronz la începutul secolului XX.

27 mart. 2020, 12:25
Moaştele Sfintei Corona, expuse public pentru a alunga coronavirusul. Sfânta protejează împotriva epidemiilor

Sfânta Corona a fost ucisă de romani în urmă cu aproximativ 1.800 de ani. Catedrala plănuia înainte de izbucnirea epidemiei să expună altarul Sfintei Corona vara aceasta ca parte a unei expoziţii dedicată meşteşugului în aur.

Experţii curăţă cu migală altarul din aur, bronz şi fildeş, care a fost ascuns de ochii publicului în ultimii 25 de ani, pentru a-l pregăti pentru când va fi expus. „Am scos altarul puţin mai devreme decât plănuiam şi acum aşteptăm să stârnească un interes mai mare în contextul răspândirii coronavirusului„, a spus purtătoarea de cuvânt a Catedralei din Aachen.

Citeşte şi COVID-19. Număr record de morţi în Spania, în ultimele 24 de ore. 769 de persoane au fost răpuse de virus

Corona ar fi avut 16 ani când a fost ucisă de romani, probabil în Siria, pentru că propovăduia credinţa creştină. Potrivit legendei, ea a avut o moarte îngrozitoare.

Moaştele sfintei, aduse la Aachen de regele Otto III în anul 997, au fost păstrate într-un mormânt săpat sub o lespede din catedrală până în 1911-1912, când au fost plasate într-un altar de 93 de centimetri înălţime şi cu o greutate de 98 de kilograme.

Catedrala romano-catolică din Aachen, construită de împăratul Carol cel Mare, în secolul IX, este una dintre cele mai vechi din Europa. Împăratul a fost îngropat aici în 814, iar catedrala a fost folosită pentru încoronarea regilor germani.

Sfânta Corona este protectoare împotriva tuturor epidemiilor.