Surori salvate din „casa ororilor”, unde mâncau tapetul de pe pereţi, de foame. Mama lor le ţinea în condiţii inumane FOTO

Diana şi Anya sunt două fetiţe în vârstă de 5 şi, respectiv, un an, care au trăit momente cumplite alături de mama lor şi iubitul acesteia. Când au ajuns în locuinţă, alertate de vecini, autorităţile s-au îngrozit de fel cum erau tratate fetele şi cum ajunseseră să se comporte. Micuţele au fost luate imediat în plasament.

25 nov. 2019, 10:29

Familia locuia într-un apartament din Dnipro, oraş din centrul Ucrainei, cu peste un milion de locuitori. Vecinii deveniseră iritaţi de scandalurile tot mai dese care îi deranjau şi au chemat poliţia. „Adulţii se băteau mai mereu. Api mereu ţipau la copii şi nu aveau deloc grijă de ei, fetele erau mereu murdare şi neglijate. Nu mai spun că mereu venea un miros oribil din apartamentul lor„, a declarat o vecină.

Citeşte şi Drama unei familii de români, în Germania. Tatăl a fost omorât de un camion, după ce şi-a salvat cei trei copii

Când poliţiştii au intrat în locuinţă, mai să li se facă rău din cauza mirosului pestilenţial. „A fost îngrozitor. WC-ul nu era funcţional, iar familia folosea cada de baie ca să-şi facă nevoile. Cada era acoperită cu un strat gros de mizerie şi infestată cu viermi. Fetiţele dormeau în aşternuturi murdare şi mâncau din farfurii nespălate. Când am intrat acolo ne-a izbit un miros de n-am mai putut respira„, a declarat unul dintre agenţi.

Diana şi Anya au fost luate de la mama lor şi spitalizate, unde au fost diagnosticate cu malnutriţie şi găsite cu păduchi. Medicul pediatru Liya Segeda spune că fetiţele erau atât de flămânde încât mâncau polistiren şi tapetul de pe pereţi. „Mâncau tot ce găseau prin apartament„. Presa ucraineană spune că fetele mâncau normal o dată pe lună, când mama lor încasa pensia socială, restul banilor ea cheltuindu-i pe alcool.