Turiştii români riscă restricţii în Europa. Anunţul îngrijorător făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Numărul noilor cazuri de coronavirus este în creştere în Europa, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii care a atras atenţia asupra stării sistemului de sănătate, aflat deja sub presiune, dacă această recrudescenţă post-izolare nu este controlată, relatează AFP.

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 06:05
Turiştii români riscă restricţii în Europa. Anunţul îngrijorător făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

„Săptămâna trecută, Europa s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri săptămânale pentru prima oară după mai multe luni (…) 30 de ţări au fost afectate de o creştere a noilor cazuri de coronavirus în cursul ultimelor două săptămâni”, a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, la o conferinţă difuzată online din Copenhaga.

„În 11 dintre aceste ţări, accelerarea transmiterii a antrenat o recrudescenţă semnificativă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate la capătul prăpastiei încă o dată în Europa”, a declarat oficialul OMS.

Vineri OMS a publicat şi lista celor 11 ţări cu creştere semnificativă a numărului de cazuri, iar două dintre acestea au graniţă cu România: Moldova, Ucraina, Suedia, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia Herţegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Armenia şi Kosovo.

Unele state ar putea impune restricții pentru călătorii din România, dacă vor considera că suntem o țară cu risc. Miercuri, de exemplu, Croația a decis să carantineze 2 săptămâni turiștii care vin din 4 țări europene. Din fericire, România nu este printre ele, dar lista poate fi extinsă și cu alte state, dacă va fi cazul.

Citeşte şi: Creştere alarmantă a infectărilor cu coronavirus. Medicul Virgil Musta spune care este cauza