Acest fapt nu se datorează numai stresului survenit în urma zecilor de decizii pe care trebuie să le luaţi împreună.
Plăcile de lemn ce vin la pachet cu un set de şuruburi, balamale şi instrucţiuni greu de descifrat se transformă într-un test pe care multe relaţii îl pică de la prima încercare.
Psihologi, experţi în psihologie comportamentală şi specialişti în psihoterapie de familie au explicat pentru cei de la The Atlantic de ce fiecare etapă a mobilării unui apartament declanşează o furtună emoţională şi cum pot fi aceşti factori declanşatori identificaţi şi evitaţi.
„Mici gesturi precum asamblarea unor rafturi alături de partener răscolesc trecutul”, explică Don Ferguson, autor al unui volum ce vizează conflictele apărute în cuplu.
„Ai încredere în mine? Crezi că sunt prost? Crezi că sunt incompetent? Ţi-ai dori ca fostul iubit să fie aici cu tine?” – acestea sunt câteva dintre gândurile care apar în mintea partenerilor în astfel de momente.
Multe cupluri ajung să treacă printr-o astfel de experienţă la scurt timp după despărţirea de foştii parteneri. Amintirea vie a gesturilor şi discuţiilor similare duce la destabilizarea emoţională a partenerilor.
Imaginea curată, elegantă şi spaţioasă a unui apartament prezentată în cadrul unui showroom de mobilier se transformă într-o adevărată „hartă a coşmarurilor pentru un cuplu”, subliniază psihologul Ramani Durvasula, citat de The Wall Street Journal.
Citeşte mai mult pe feminis.ro