Mobilizare generală în Capitală. A fost COD ROŞU de intervenţie VIDEO

Cel mai mare exercițiu de intervenție în cazul unui cutremur puternic a continuat marţi noapte, în Capitală. Scenariul a prevăzut că, după seismul de peste 7 grade, salvatorii s-au confruntat cu alte situaţiide criză: două explozii care au făcut zeci de morți și răniți. Exercițiile vor continua până diseară, iar mii de salvatori au venit în Capitală să-și ajute colegii.

02 nov. 2016, 08:02
Mobilizare generală în Capitală. A fost COD ROŞU de intervenţie VIDEO

După miezul nopţii, sute de salvatori au fost mobilizaţi în Capitală. Mulți au intervenit pentru salvarea victimelor în urma unei explozii la un bloc de locuinţe de pe strada Ştefan Cel Mare.

Poliţiştii au blocat o bandă de pe sensul de mers pentru ca forțele de intervenție să poată monta corturile de prim ajutor. In aceste corturi victimele urmau să fi triate in functie de cat de grav au fost ranite.

La operaţiunea de salvare au participat pompieri de la ISU Mureş şi Galaţi.

Un bloc din centrul vechi a fost evacuat. Scenariul luat in calcul de pompieri a fost explozia unui bloc de locuinte unde 15 persoane si-au pierdut viata iar alte 40 au fost ranite.

Secretarul de stat Raed Arafat a participat la ambele exerciții.

Simulările au început încă de marţi dimineaţă. România a fost sub cod roşu de intervenţie după un cutremur de peste 7 grade, care a afectat cel mai tare Bucureştiul şi Iaşiul. După primele 12 ore, în Capitală erau 1500 de morți și aproape 4000 de persoane rănite. Din toată ţara, echipajele de pompieri au plecat spre cele două oraşe.

Tot în scenariul exerciţiului, România a cerut întăriri şi din alte ţări. Simulările celor de la ISU vor continua şi miercuri.

Citeşte şi Toate cutremurele lumii în 45 de secunde. Grafica zonelor seismice cu cel mai mare risc VIDEO