Mobilizare impresionantă la spitalul construit de Armată pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. În cât timp va fi gata

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat joi că formațiunea medicală ROL 2 a fost trimisă de la Baza 2 Logistică ”Valahia” din Ploiești la Institutul ”Ana Aslan” din București. Cadrele medicale vor fi mobilizate la spitalul mobil, pe care îl construieşte Armata, unde vor fi trataţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 13:58

„Spitalul mobil containerizat de nivel ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale într-un mesaj publicat pe Facebook.

Ministerul Apărării Naţionale a început, miercuri, pregătirile pentru montarea spitalului ROL II care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19″ și „Vigorous Warrior 19″ – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România.

CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Autorităţile anunţă 277 de cazuri până acum. Şase pacienţi sunt la ATI, unul în stare gravă