Mobilizare impresionantă pentru un tânăr lovit de un cal. A fost chemat elicopterul SMURD

Mobilizare impresionantă în pasul Tihuţa pentru un tânăr lovit la cap de un cal. Băiatul de 17 ani a fost preluat de un elicopter SMURD şi se află în stare foarte gravă.

28 ian. 2017, 11:27
Mobilizare impresionantă pentru un tânăr lovit de un cal. A fost chemat elicopterul SMURD

O intervenție de urgență cu elicopterul SMURD a fost solicitată sâmbătă, pentru a prelua un tânăr de 17 ani lovit la cap de un cal, în satul Piatra Fântânele, din judeţul Bistriţa.

Accidentul s-a petrecut într-o zonă greu accesibilă, mai precis pe dealul Măgurii Calului, băiatul fiind în stare critică. Spre locul incidentului au plecat rapid echipajele medicale SMURD și TIM.

Întrucât starea băiatului era foarte gravă, medicii au solicitat ajutorul elicopterului SMURD care l-au preluat pentru a-l transportat la o clinică din Târgu Mureș.

Echipajul de prim ajutor SMURD din Prundu Bârgăului, sprijinit de jandarmii montani din Piatra Fântânele și Salvamont Bistrița-Năsăud, a acordat primul ajutor unui tânăr de 17 ani, care a fost lovit în zona capului de un cal. Evenimentul a avut loc într-o zonă greu accesibilă din Piatra Fântânele, Măgura Calului.

Tânărul a fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD, stabilizat și pregătit pentru a fi preluat de elicopterul SMURD, dintr-o zonă din apropierea locului unde a avut loc evenimentului. Tânărul a fost predat de la echipajul de terapie intensivă mobilă la echipajul elicopterului SMURD. Polițiștii bistrițeni au luat măsura opririi traficului rutier pe DN 17, preț de aproximativ jumătate de oră, pentru realizarea transferului în condiții de siguranță„, a precizat ISU Bistrița.