Mobilizare pe ochi frumoşi. Oamenii lui Putin sunt lăsaţi acasă, în timp ce mulţi ruşi se plâng de încoporări abuzive

Ministrul Serghei Şoigu spunea că IT-iștii și alți angajați cu studii superioare vor fi scutiți de mobilizare însă mai multe înregistrări video demonstrează contrariul. În acelaşi timp, protejaţi ai preşedintelui sunt scutiţi de la încorporare, deşi sunt eligibili pentru război.

23 sept. 2022, 15:22
Mobilizare pe ochi frumoşi. Oamenii lui Putin sunt lăsaţi acasă, în timp ce mulţi ruşi se plâng de încoporări abuzive

Unii profesioniști ruși în tehnologie, bancheri și jurnaliști de la instituțiile media de stat nu vor fi chemați să servească militar pe frontul din Ucraina, ca parte a acțiunii de mobilizare a Rusiei, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării.

În textul anunţului se spune că unii angajați care lucrează în industrii de importanță critică vor fi excluși din proiectul de mobilizare, în încercarea de a „asigura că munca unor industrii specifice de înaltă tehnologie, precum și sistemul financiar al Rusiei” nu sunt afectate de prima mobilizare militară a Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial.

Excepțiile se aplică lucrătorilor IT, celor din telecomunicații, profesioniști din domeniul finanțelor, precum și unor angajați de la instituțiile mass-media „de importanță sistemică”, a transmis ministerul.

Citeşte şi Debandadă totală la mobilizarea ruşilor. Beţi criţă, recruţii se luptă deja între ei, moralul armatei lui Putin e la pământ VIDEO

Totuşi, realitatea îi contrazice pe oficialii de la Moscova. Viktor Bugreev, un specialist în IT angajat la Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a publicat o înregistrare video în care afirmă că a primit ordinul de încorporare pe 21 septembrie, chiar în ziua în care președintele rus Vladimir Putin a anunțat la 8 dimineața că a ordonat decretarea mobilizării parțiale.

Citeşte şi VIDEO. Ruşii refuză să se supună încorporărilor forţate: „Acesta nu este război!”. Europa promite avantaje dezertorilor din Rusia