Debandadă totală la mobilizarea ruşilor. Beţi criţă, recruţii se luptă deja între ei, moralul armatei lui Putin e la pământ VIDEO

În marea de videoclipuri în care rușii protestează împotriva mobilizării și găsesc tot felul de modalități de a o evita, ba chiar și-au rupt în mod deliberat picioarele și brațele, au apărut unele în care recruţii beţi se iau la bătaie, iar în alte părţi se ceartă cu ofițerii responsabili cu mobilizarea.

23 sept. 2022, 14:11
Debandadă totală la mobilizarea ruşilor. Beţi criţă, recruţii se luptă deja între ei, moralul armatei lui Putin e la pământ VIDEO

Un videoclip filmat în Iujno-Kurilsk, în Extremul Orient rus, aproape de graniţa maritimă cu Japonia, arată cum soldații mobilizați, beţi mangă, se luptă deja între ei, încă dinainte de a urca în autocar.

Tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, de joi, autoritățile din unele regiuni de est ale Rusiei au interzis vânzarea de alcool la mai puţin de 300 de metri de birourile de recrutare militară în perioada de mobilizare.

În mod clar asta nu ajută prea mult, pentru că majoritatea recruţilor vin deja beţi de acasă sau cu provizii consistente de băutură.

Între timp, a durat doar câteva ore pentru ca un alt grup de ruși mobilizați să se îmbată morți. „Pentru ce mergem? Unde mergem? Naiba ştie!„, spune unul dintre recruţi.

Citeşte şi Prima zi de mobilizare în Rusia, după „noaptea judecăţii”. Femeile sunt disperate: „Cum ne vom încălzi casele la minus 60 de grade?”

Un alt videoclip arată un grup de bărbați din Dagestan, o republică din Caucazul de Nord care face parte din Federația Rusă, care se ceartă cu o femeie care se ocupă de mobilizare, în timp ce ea explică că trebuie să meargă la război pentru că este vorba despre viitorul lor și al țării. Femeia vorbește despre cum au luptat bunicii lor în al Doilea Război Mondial și despre cum trebuie să lupte și ei acum, pentru viitorul copiilor lor. Oamenii protestează şi spun: „Pentru ce fel de viitor să luptăm? Abia avem prezentul!”.

Citeşte şi Drama soldatului rus care fuge de mobilizare şi va rata naşterea copilului său: „Nu-l las pe Putin să mă transforme într-un ucigaş”